Video : Tipsbladet
Generelle

Brøndby skriger på klasse

Er Carsten V. Jensen fanget i Brøndbys strategi - eller fanger strategien bare ikke den voldsomme udvikling i toppen af Superligaen, spørger Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

ET KONGERIGE FOR en angriber? Eller måske bare en kolonihave i Brøndby …

Uanset hvad, så er det problem, alle har påpeget siden det uundgåelige vintersalg af Mikael Uhre, langt fra løst. Måske er det kun blevet endnu større.

Fem (!) kampe i træk - ja, det var fem - er Brøndby gået fra banen uden at score, hvilket bringer dem på kollisionskurs med en ubehagelig rekord. Nemlig at være det hold, der ikke har scoret i flest kampe i træk i Superligaen.

OG NETOP HER har Carsten V. Jensen ladt Niels Frederiksen og Brøndby i stikken.  Fordi en afløser til Uhre ikke blev fundet - og nej, ingen kunne forudsige, at Simon Hedlund kun er en bleg udgave af sig selv i denne sæson. Men hverken Marko Divković, Carl Björk eller unge Mathias Kvistgaarden har kunnet udfylde bare den ene støvlehæl efter Uhre.

PÅ LANGE STRÆK har fodbolddirektør Carsten V. Jensen dog fulgt og eksekveret dele af strategien til punkt og prikke.

Der er solgt spillere for rundt regnet 100 millioner kroner, hvor Jesper Lindstrøm, Mikael Uhre og Morten Frendrup har skæppet mest i kassen - og hvor specielt salgene af Lindstrøm og Frendrup sad lige i strategi-skabet. Egenudviklede spillere, der med stærke gennembrud på førsteholdet blev skudt afsted for anseelige millionbeløb.

Et Masterclass, der går den rigtige vej ,bidrager også den gode stemning.

NÅ, JA - ET mesterskab var måske ikke ligefrem en del af korttidsplanen, men med eminent trænerarbejde af Niels Frederiksen, så jublede Brøndby-fansene over mesterskabet som var det en Champions League-finalesejr.

Alt i alt en perfekt eksekvering af Brøndbys strategi. 

Derfor står Brøndby et helt, helt andet sted, hvor der ikke er tvivl om driften - og Jan Bech Andersen kan holde tegnebogen i ro. For en gangs skyld trækker Brøndby økonomisk ilt ind.

Men hvor længe holder det?
Med Silkeborgs sejr over Randers - og AaB i fin form, så risikerer Brøndby at sejle helt ud af Europa Cup-pladserne, der ellers både kan lokke spillere til og give penge på bogen.

Ja, faktisk peger pilen i overvejende grad på, at Brøndby hverken overhaler Silkeborg eller Brøndby som formbarometeret ser ud lige nu.

PROBLEMET MED Brøndbys ‘køb-ungt-og-billigt-og-sælg-lidt-dyrere’-strategi er meget enkelt, at du ikke længere for småpenge kan finde de uslebne diamanter, der på rekordtid bringer dig til tops i Superligaen. Man snyder ikke bare markedet og henter guld for småpenge.

Se hvad FCK har splashet ud på spillere i vinterens vindue for alle Wind-millionerne, og selvom mesterskabet med garanti ender i FCK, så er det heller i FCK, at millionindkøb bare leverer fra dag et.

Det samme i FCM, men begge steder gælder det, at man også i bredden henter voldsomt kvalitet ind - og så kan man bedre håndtere, at enkelte ikke præsterer.

DET KAN MAN ikke i Brøndby, hvor et kig ned over Brøndby-mandskabet tilsiger, at de skriger på klasse.
De to seneste transfervinduer har ikke bragt Brøndby topkvalitet selvom både Joe Bell og Henrik Heggheim afgjort kan blive gode.

Hvor er det ellers Brøndby har klassen? Desværre for de gul-blå ikke vildt mange steder.
Andreas Maxsø, naturligvis. Mads Hermansen har været en af Brøndbys klart bedste i denne sæson, så han skal også på listen.

Jeg synes også, at Anis Ben Slimane i sekvenser viser et enormt potentiale, der mangler lidt stabilitet, men ellers er vi i en blød mellemvare.

DERFOR: BRØNDBYS strategi er ikke dum, men som udviklingen er i toppen af Superligaen, så skal Brøndby justere - og:

  • Være bedre til at integrere Masterclass-talenterne. Lindstrøm og Frendrup er de to fyrtårne i nyere tid, men hullerne mellem Masterclass-spillerne må ikke være for lange.
  • Åbne kassen til spillerindkøb en smule mere. Kvalitetet koster, men det gør en stak middelmådige spillere også.
  • Og ja, Carsten V. Jensen skal nu bevise, at han også kan købe klasse til startopstillingen.

Læs også Jan Schoubys harske kritik af AGF lige her.