Video : Tipsbladet
Generelle

Vrøvl, Steinlein: Selvfølgelig finder du skurken

- Claus Steinleins forsvarstale er faldet totalt til jorden efter fyringen af Albert Capellas, mener Tipsbladets sportschef, Allan Olsen

‘MAN BØR SLET ikke kigge på enkeltpersoner, når man skal kritisere FC Midtjylland.’

Nogenlunde sådan lød FCM-direktør Claus Steinleins sære svar på kritikken efter endnu en lam præstation. Denne gang 3-1-nederlaget til Lyngby, og en presset Steinlein fortsatte:
‘’Selvfølgelig er det ikke Svend Graversen, man skal gå efter. Det er ikke Capellas, man skal gå efter,’’ sagde den sammenbidte direktør også til Viaplay efter kampen.

NÅ, MEN BO Henriksen kunne man godt gå efter - og nu har FCM så truffet en beslutning, der lå lige på den flade, nemlig også at stritte Albert Capellas ud efter en sæson, hvor meget peger på, at den ambitiøse klub for første gang siden 2005/06 ikke havner i top-6.

Så meget for det kollektive ansvar, der ultimativt naturligvis er noget vrøvl i en fodboldklub.

Det ved Claus Steinlein naturligvis godt - og derfor har de handlet.

DER ER IKKE noget at udsætte på fyringen - som jeg også noterede i denne kommentar fra søndag - og der er FCM-trænere, der er hældt ud for mindre.

Sagen er den helt klare, at Albert Capellas ikke har flyttet FCM mange centimeter, og al snak om højt genpres, at dominere med bolden og hurtig boldomgang er blevet ved drømmene.

JA, FCM DRØMTE om at have bolden mere, hvis de skulle flytte sig internationalt, men det er åbenbart svært i en klub, hvor DNA’et så tydeligt er powerfodbold med fokus på dueller og direkte spil.

Da Albert Capellas blev ansat i august var undertegnede da også bekymret for, at spanieren først i en sen alder fandt det naturligt at ville være klubtræner på højt niveau. Hidtil havde den stået på akademi- og assistentjobs.

Den forvandling faldt altså heller ikke heldigt ud, og han oplevede sørme også, at være en af de få FCM-trænere, der er blevet pebet ud af MCH Arena. Det sker altså ikke hver dag på de kanter.

SOM DET OGSÅ også er noteret af Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, så er Albert Capellas også blevet skoldet af sportsdirektør Svend Graversen og direktør Claus Steinlein.

Det materiale Albert Capellas har fået at arbejde med efter man sagde farvel til Anders Drejer og Evander har ganske enkelt været under niveau. Januars transfervinduer var et all-time low for Svend Graversen og kompagni.

Nu friholder man den del af ledelsen ved at stritte Capellas ud, men det bør dog føre til en kæmpe ransagelse af, om man virkelig synes man har handlet for at styrke FCM - og ikke ligefrem svække holdet.

HVAD NU? Jamen, herfra er buddet helt klart: Få fat i David Nielsen. Han passe som fod i støvle til jobbet - altså med mindre FCM stadig vil være Superligaens fattigmandsudgave af et tiki-taka-hold…