Video : Tipsbladet
Generelle

Efter FCK-sanktion: Tør øjnene, Jacob Neestrup!

Viaplay passer bare deres arbejde med afsløringen af Davit Khocholavas hjemsendelse - og derfor rammer Jacob Neestrups kritik forbi

JEG SKAL være den første til at hylde Jacob Neestrup for hans måde at kommunikere på. Det er skarpt, til tider rapkæftet, men oftest ærligt og uden omsvøb. Lige præcis det man gerne vil ha’. Både fra politikere og fodboldtrænere.

Jacob Neestrup kan da heldigvis også slå en skævert, og det gjorde han i kommentaren til Onsides afsløring af, at Davit Khocholava var blevet kylet hjem fra FCK’s træningslejr i Portugal efter et brud på klubbens interne retningslinjer.

Sportsdirektør Peter ‘PC’ Christiansen var naturligvis også på banen, men mest i genren ‘100 meter-sort-snak’.

Jacob Neestrup sagde følgende: ‘’Jeg kan bekræfte, at han tog hjem. Jeg kan ikke bekræfte, at der har været en kontrovers med mig eller Davit Khocholava, og det havde jeg også kunne bekræfte, hvis I havde gidet at ringe til mig i stedet for at ligge og kontakte FC Københavns spillere på diverse sociale medier og bede dem om at udtale sig uden for citat’’

HER ER DET bare at sige: Tør øjnene, Neestrup. Selvfølglig skal Viaplay da forsøge at kontakte hovedpersonen i en sag af den karakter. Det ville man have gjort i politisk journalistik, underholdningsjournalistik, kriminaljournalistik - og selvfølgelig også i sportsjournalistik.

Her har Viaplays reportere sådan set bare passet deres arbejde - og derfor er det dårlig stil at gå efter dem, men desværre også klassisk, når møgsager skal håndteres. 

Ja, Viaplay kunne have gået de officielle kanaler velvidende, at det sikkert ikke havde givet noget brugbart.

Sportsdirektør Peter ‘PC’ Christiansen var naturligvis også på banen, men mest i genren ‘100 meter-sort-snak’. Et lille flig af en bekræftigelse kom der dog ud af FCK-bossens mund, selvom han heller ikke kunne nære sig for at tale om 'dårlig journalistik'.

Hvorfor ikke bare smide svesken på disken, PC? Hvorfor ikke bare tone rent flag og sige, at ja, der har været en episode. Den har vi håndteret internt - og ellers har vi ikke mere at sige. 

NU ER DET hverken første eller sidste gang, at en fodboldspiller bliver sendt hjem fra en træningslejr. Større er historien heller ikke, men skal vi op på den helt høje hest, så er Neestrups udtalelse et tegn på, hvor ivrige klubberne er for at styre al kommunikation.

Det er egentlig ikke mit indtryk, at det er Neestrups stil, at spillere skal læse kommunikationshåndbogen for at udtale sig, så forhåbentlig var det en smutter.

For den begrænsning af journalisters mulighed for at komme i kontakt med primær-kilder gavne hverken journalistikken, dækningen af Superligaen eller fodbolden.