Generelle Allan Olsen

Eriksens kæmpe comeback: Den eneste mulighed

Foto: Getty Images

- Stærk beslutning af Eriksen – og man kunne jo drømme om en danskertrio i Barcelona med ham, Andreas Christensen og Martin Braithwaite, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

Af Allan Olsen

HAR VI IKKE allerede talt nok om Christian Eriksen og hans fantastiske udmelding om et comeback til fodboldverdenen? Nej, vi er ikke engang tæt på!

Det er da også fuldstændig vanvittigt, at vi, blot fire dage inde i det nye år, skulle få den nyhed, som alle danske medier har jagtet gennem mange måneder – og en nyhed, der naturligvis kaster en stribe andre af sig.

Hvor skal Christian Eriksen spille, kampen for et genfinde niveauet – og skulle det lykkelige ske, så vil der næppe være et øje tørt, når han genindtræder på landsholdet.

Øjnene vil være skarpt rettet mod den lille tekniker med de hurtige fødder.

DERFOR VAR DR-historien en vaskeægte ’World Exclusive’, som en af mine tidligere kollegaer - med et smil - havde for vane at smide på selv mindre Brøndby-nyheder …

Statsradiofonien var nøje udvalgt af Eriksen, naturligvis – og et fint valg i forhold til at ramme så mange danskere som muligt med det glade budskab. DR behandlede da også gaven fornemt.

TIPSBLADETS CHEFREDAKTØR Troels Bager Thøgersen har beskrevet den umiddelbare reaktion på Eriksens annoncering af sit comeback lige her – og selvfølgelig deler jeg hans glæde og begejstring.

Det er f…. fantastisk, at Christian Eriksen har besluttet at give fodbolden et skud mere.

For ham, ja for alle, der fulgte de forfærdelige scener i Parken.

Nogle gruopvækkende minutter, der altså heldigvis ikke blev afslutningen på fodboldlivet for fynboen.

Om nyheden var ventet, er måske så meget sagt, men mange måneders test og senere træning viste i hvert fald en Eriksen, der var indstillet på at give det en chance.

MED MIT KENDSKAB til Christian Eriksen efter at have fulgt ham på landsholdet siden debuten i marts 2010 i Østrig, så kunne det heller ikke være anderledes.
Det var den eneste mulighed for fodboldspilleren Christian Eriksen at fortsætte.

Mennesket Christian Eriksen kunne måske have sagt ’Ok, det var det – jeg har oplevet en masse, tjent godt – og kan nu smide mig på sofaen’.

PROBLEMET ER BARE, at både fodboldspilleren og mennesket Christian Eriksen er vævet fuldstændig sammen. Fodbolden er Eriksen – og Eriksen er fodbold.

Hans identitet ligger dér – og der er næppe nogen på landsholdet, der så åbenlyst nyder at finde ud af, hvad han kan gøre med den lille runde.

Stillede Christian Eriksen sig op og sagde, at han ikke spiller for pengenes skyld, så ville man faktisk tro ham.

DERFOR KUNNE han ikke lade karrieren ende i en hospitalsseng på Rigshospitalet, når nu der var flere lækre afleveringer at slå, huller i forsvaret at se – og spark på kassen at fyre af.

Med positive tests af hjertet i baglommen, så var det altså den eneste mulighed Christian Eriksen kunne forestille sig – og herfra set den helt rigtige.

At stille fodboldstøvlerne på hylden ville bare have fået alt for mange spørgsmål hos ham selv til at tårne sig op – og for os andre, der er det allerede 2022’s bedste nyhed, at han giver fodbolden på  topniveau en chance.

HVOR SKAN HAN SÅ hen? Det er spørgsmålet, der nu vil fylde allermest den næste tid. Pilen peger på England, som Sebastian Stanbury redegør for her, og med ønsket om VM i Qatar, så er det næppe Superligaen, der er vejen til det.

Han tænker rimeligvis større. Selvfølgelig.

MAN KUNNE JO også drømme om en dansker-trio i Barcelona!

Martin Braithwaite er der stadig, Andreas Christensen meldes den vej – mon ikke også Christian Eriksen boldsikre fødder også ville falde i cheftræner Xavis smag? Jeg tror det.
Jovist, økonomien vakler i Barcelona, men både Andreas Christensen og altså Christian Eriksen er altså på fri transfer.

Det bliver i hvert fald sindssygt spændende, hvad det er for et miljø, Christian Eriksen vælger som scenen for det comeback, der er lagt op til.

ET COMEBACK, DER forhåbentlig ender med et gensyn med det landshold, der ganske vist spillede blændende uden Eriksen under sommerens EM-slutrunde, men som naturligvis har plads til den fynske playmaker, hvis han rammer sit normalt tårnhøje niveau.