• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Vild FCM-transfer: Et gigantisk scoop

Foto: Getty Images

- At FCM kan gøre aftalen med Anders Drejer permanent er både overraskende og en kæmpe triumf for klubbene, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

'NA ZDOROVJE'! Ja, nu var det måske ikke meget russisk, Anders Dreyer nåede at lære i tiden i Rubin Kazan, men vi kan da roligt skåle for, at vi får lov til at se Dreyers enorme talent i Superligaen igen.

Og mon ikke de også hælder lidt ekstra i glasset i FCM efter denne giganttransfer er i hus? Det tror jeg, for det er et gigantisk scoop af Superligaens sølvvindere.

Med en lidt slidt frase, så får midtjyderne rent faktisk en spiller, der burde være for god til at optræde i Superligaen, men de helt særlige omstændigheder gør, at Anders Dreyer nu tørner ud for vicemestrene.

Fantastisk for FCM, fremragende for Superligaen - foruroligende for konkurrenterne!

ER DET SÅ uambitiøst af Anders Dreyer at søge tilbage til de trygge rammer i FCM? Nej, sagen var vel så tilpas kompliceret, at FCM stod med de klart bedste kort på hånden.

24-årige Anders Dreyer ville nemlig ikke bruge endnu et år på en midlertidig løsning, hvilket er fuldt forståeligt, og derfor skulle andre potentielt interesserede klubber købe Dreyer fri af Rubin Kazan med alle de forviklinger, det ville føre med sig i forhold til at handle med russerne - og mon ikke de også øjnede en mulighed for at 'leje' ham i det år, hvor kontrakten fortsat ville være suspenderet?

Her kunne FCM nemmere bare sløjfe Rubin Kazans gæld på i omegnen af 37 millioner kroner, smide nogle millioner oveni og dermed sikre sig Dreyer på en permanent kontrakt for 42 millioner kroner, men hvor kun de 5 millioner altså er faldet i kontanter.

DET GØR ANDERS Dreyer til Superligaens dyreste, men stadig en stærk handel af FCM.

For der er næppe tvivl om, at Dreyer næppe fortsæter i FCM helt frem til 2026, hvor kontrakten udløber. Nix, der er med garanti lavet en aftale om, at han skal sælges om et års tid - og dermed lever udlandsdrømmen stadig hos Dreyer - og FCM kan måske lave et salg i 80-90 millioner kroners klassen.

Hovedpersonen får selv ro på efter et turbulent forår, og han kan nu helhjertet jagte den VM-plads, der naturligvis bør være et mål for den boldbegavede kantspiller. Det havde selvfølgelig været nemmere fra en klub i en af de store ligaer, men herfra ligner det alligevel fin karriereplanlægning i en vanskelig situation.

Pione Sisto skulle ifølge Claus Steinlein være flyvende før sæsonstart.

MED KØBET AF Anders Dreyer får FCM da også sendt et alvorligt signal i mesterskabskampen. Der er få - om nogen - med de samme individuelle kvaliteter i Superligaen som Anders Dreyer.

Det skulle da lige være kantmakkeren til Anders Dreyer, nemlig Pione Sisto, der var en katastrofe i sidste sæson, men tænk et kantpar, hvis problembarnet Sisto genfinder sit niveau.

Det mener Claus Steinlein, men nu kan han jo også tale en sulten ko ud af en kløvermark - og måske sælge den en lettere brugt bil bagefter…

FCM-direktøren løber i hvertfald sjældent tør for ord, og senest har han kastet sig ud i en længere salgstale om Pione Sisto. Han vil - skal man forstå Steinlein rigtigt - ganske enkelt brænde Superligaen af.

KYNIKEREN VIL selvfølgelig sige, at det minder lidt for meget om lovordene om superfloppene Rafael van der Vart og Marrony, men hul i det. Jeg går med Steinlein.

Eller det vil sige, jeg håber virkelig, han har ret, og det må også brænde så dybt i Pione Sisto selv, at han skal vise, hvorfor han er udstyret med nogle af de største evner i Superligaen.

Talentet er kæmpestort, men det er alt, alt for længe siden, at vi har set det for fuld smadder, og man kan frygte, at talentet er tabt i underlige frugtkure  - og dårlig rådgivning.

Under alle omstændigheder, så må det være sidste chance for Pione Sisto, hvis han vil vise, at han stadig er en blændende fodboldspiller. For ender denne sæson på samme måde for Pione Sisto, så ser det mere end vanskeligt ud.

Men måske formår netop Dreyer, at trækker Sisto op - og så kan der for alvor ske ting og sager i FCM's offensiv.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.