Video : Tipsbladet
Superliga

FCK fik redningsplanke: Mareridt lurer stadig

Det er dog ikke længere helt utænkeligt, at FC København ikke skal spille europæisk fodbold i næste sæson, mener Tipsbladets ansvarshavende chefredaktør, Allan Olsen

DER ER VEL TO konklusioner efter topbraget i Herning:

  • Ja, FC Midtjylland vil spille med om Superligaguldet.
  • FC København er stadig ude af guldkampen, men risikerer også det utænkelige, nemlig en sæson uden europæisk fodbold.

JAMEN, LAD OS DA bare starte med FC Midtjylland, der må være edderspændt rasende over den gave, Joel Andersson forærede FCK i de døende minutter af kampen.

På det tidspunkt, hvor FCM bare skulle lukke 2-1-føringen ned. En sejr, der havde katapulteret FCM op som klar førstefavorit til guldet.

OK, FCM FIK mod FCK vist, at de skal tages superalvorligt i guldkampen. Midtjyderne er fløjet noget under under radaren gennem store dele af sæsonen, har ikke spillet specielt prangende, men har bare skovlet point ind.

Et tema Tipsbladets Stig Tøfting brugte sin ugentlige Superligaklumme på, men tilbage til FCM, der ikke længere kan gemme sig i guld-dysten.

Men hey, er du sindsyg for en topkamp i Herning. Det bølgede frem og tilbage, masser af chancer, heftigt tempo, hidsige dueller og fortættet spænding. Ja, tak!

DET KAN GODT VÆRE, at Thomas Thomasbergs mandskab er blevet beskyldt for at være for meget rugbrød og for lidt finesse, men hvis der er en spiller, der kan ændre det indtryk, så må det være chilenske Dario Osorio.

Han scorer i hvertfald højt på lækker-skalaen, når det kommer til det forfinede fodbold - og med en assist og en scoring mod FCK, så var han kampens oplevelse. Ja, scoring er selvfølgelig klart at undersælge det brag af et mål, der kom fra de chilenske fødder.

Et tordenhug, der bare kilede sig ind i målhjørnet med raketfart. Så smukt sparket.

DET KAN GODT VÆRE, at FCM havde den store pung fremme og brugte godt 40 millioner kroner på den unge offensivspiller, men det er jo fuldstændig ligegyldigt. Han er klart en fremtidens mand, der både sikrer point og en gigantisk salgspris, når han engang skal videre.

En lysende Superliga-stjerne, der endnu ikke har indfriet hele potentialet. Stærkt køb!

NU KAN MAN med nogen ret hævde, at det ikke var urimeligt, at FCK fik noget med fra Herning.

FCK var i den grad med i kampen, og Lukas Lerager havde altså fem (!) forsøg, der på den rigtige dag havde givet mål.

Nej, han er ikke den skarpeste afslutter, men man må tage hatten af for de positioner, han kommer i.

Til gengæld er det uforståeligt, at han på den afslutning Jonas Lössl redder, begynder at juble i stedet for at stå klar til returen. Det lignede fuldstændig en cykelrytter, der bliver slået stregen mens han har hænderne i vejret…

NÅ, FCK’S GULDRØMME skulle have brugt en sejr for at leve, men trods alt var det ene point i 2-2-kampen i Herning måske det boost FCK-truppen har brug for som brændstof til resten af sæsonen.

Det - og så genkomsten af Andreas Cornelius, der så pænt skarp ud den time, der var i ham. 

FCK balancerer dog stadig på en knivsæg, og den den onde mesterskabsdrøm kan hurtigt forvandle sig til et rendyrket mareridt.

Mandag kan FC Nordsjælland nemlig med en sejr over Silkeborg spille sig op og være á point med FCK

Netop tredjepladsen er den placering, der via en playoff-kamp mod vinderen af nedrykningsspillet, giver adgang til Conference League.

Når fjerdepladsen ikke giver adgang, så er det fordi Silkeborg og AGF mødes i Pokalfinalen.

DET ER ALTSÅ langt fra givet, at FCK skal spille europæisk fodbold næste år. Det vil sikkert være skidt for dansk fodbold, hvis det sker, men sådan er gamet.

Hvis FCK ikke rammer Conference League næste sæson, så er fiaskoen for Danmarkshistoriens dyreste hold total.

Så langt er vi selvfølgelig ikke endnu, men ligesom mange øjne vil være rettet mod Brøndby og FCM’s guldduel, så kommer FCK også under skærpet opsyn for i det mindste at sikre sig den europæisk plads, der er så stor en del af DNA’et hos de forsvarende mestre.