• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Allan Olsen

Hamrén sparket ud: Det var helt forkert fra start

Foto: Getty Images

- Når man får så lidt ud af en fin trup, så falder det selvfølgelig tilbage på træneren, mener Tipsbladet chefredaktør, Allan Olsen.

Af Allan Olsen

FLINK, VELKLÆDT, smilende, vellidt.

Du tager bare flere plus-ord og smider på Erik Hamrén - og de vil formentlig alle sammen passe.

Hentet som redningsmand, da klubben ikke mente, at Lars Friis' sæsonstart var noget specielt, men det virkede fra start som et bedaget valg. Ikke på grund af Erik Hamréns alder, men en pause på 13 år fra jobbet som klubtræner sætter sine spor.

NU ER HAN kylet ud af Superligaen, og der er jo ikke andet at sige, end at han ikke flyttede AaB i den rigtige retning. Snarere tværtimod. Pointgennemsnittet er markant dårligere end under Lars Friis. Pointhøsten ydmygende ringe, - og ikke mindst med en trup, der i hvert fald på papiret burde være en top-seks-kandidat.

Det er hævet over enhver tvivl, at der er masser af kvalitet i AaB-truppen, men den har Erik Hamrén slet ikke fået forløst.

Samtidig er der ingen tvivl om, at harmonien i truppen har været til at overse - og historien om at spillere har klaget over træningen, og spilsystemet har helt klart været med til at skubbe Erik Hamren længere ud over kanten. Det har været en misrøgtet trup, der hverken respekterede eller frygtede Hamrén.

At Erik Hamrén stædigt har holdt fast i et firmandsforsvar, når nu materialet snildt kunne klare et tre-mandsforsvar - og at spillerne i øvrigt også havde det klare ønske, jamen det har heller ikke bragt noget godt med sig. I hvert fald ikke det ønskede antal point.

AAB SKAL NU i gang med den tredje træner i samme sæson.

Det bliver i første omgang Oscar Hiljemark, der går fra assistent til cheftræner. Han kender truppen, har prøvet jobbet før, men risikoen ligger klart i, at han også slæber dårlig karma med sig fra en forfærdelig sæson - og jo dybest set har været en del af den miserable tilstand, AaB befinder sig i. Han har også haft et ansvar.

Svenskeren har sådan set kun en mission, nemlig at redde AaB fra den nedrykning, der vil gøre en økonomisk svækket klub endnu mere sårbar.

Klarer han den? Svaret herfra er nej. Sårene er ganske enkelt for dybe, og de direkte konkurrenter i Horsens og Lyngby går på landsholdspause med en langt bedre fornemmelse inden de afgørende kampe i slutspillet.

TILBAGE STÅR NATURLIGVIS også at kaste et kritisk lys på AaB’s sportslige ledelse, hvor ikke mindst Thomas Bælum står for skud. Var det rigtigt at fyre Lars Friis, havde spillerne for meget at skulle have sagt omkring den fyring - og var det en kendelse for desparat at gå tilbage til Erik Hamrén.

Meget tyder på det - og AaB er lige nu Superligaens mest kriseplagede og kaotiske klub.

Læs også: Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, er blæst bagover af Jacob Neestrups indtog i FCK. Læs hans klumme hér.