• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Allan Olsen

Hold nu kæft, det var bittert!

Foto: Getty Images

- FCK havde mægtige Bayern München i torvene og kan være stolte af indsatsen, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

Af Allan Olsen

DER ER UDSTEDT forbud mod koordineret hop på den tribune, hvor de mest inkarnerede FCK-fans har plads. Betonen slår revner, lyder det, så da Lukas Lerager sendte sin halvflugter i nettet i netop den ende, fik man hurtigt den tanke, at nu styrtede hele tribunen i sænk.

Jublen var monumental, øresønderrivende - og scoringen i det 56. minut var da også hervorragende! På Victor Claessons forarbejde i tyskernes felt, fik Lerager afsluttet, så den tyske ende i Parken blev ganske stille og de medbragte flag hang slukøret fra deres stænger.

DET SAMME GJORDE FCK-fansene så, da kampen var slut. Trætheden meldte sig hos FCK-tropperne, Jamal Musiala vidste sit enorme talent en enkelt gang - og endelig satte Bayern trumf på med indskiftningen af veteranen Thomas Müller.

På fem minutter havde han to afslutninger, lagt op til en chance og altså en assist på Mathys Tels vindermål efter at have tørret Valdemar Lund - og vist blændende overblik med tværafleveringen til unge Tels.

Rutine og klasse sat sammen af den tyske legende og tidligere verdensmester, men hold nu kæft, det var bittert.

16 KAMPE HAR FC København spillet på hjemmebane i Champions League-gruppespillet, og nu kan Bayern München altså slutte sig til Real Madrid som de eneste to hold, der har kunnet tage tre point med fra København. Det er stadig en statistik man kan være stolte af, når nu Manchester City, Barcelona, Sevilla også har været forbi.

MENS METTE FREDERIKSEN tordner mod danskernes lyst til at arbejde, så gælder det i hvert fald ikke FCK-spillerne mod Bayern München.
Er du sunshine, hvor blev der løbet, kæmpet - og i det hele taget givet alt, hvad lunger, remmer og tøj kunne holde. En helstøbt holdindsats, hvor man var villige i presset, men også påpasselige bagude.

JACOB NEESTRUPS MANDSKAB havde også mulighederne. Specielt Diogo Goncalves, Mohamed Elyounoussi og Elias Achouri skabte problemer for tyskerne, men altså uden den sidste finesse og skarphed, der er et krav, hvis man skal score på et hold som Bayern München.

Alligevel er det en indsats FCK’erne kan være tilfredse med og en smulte stolte af. Der er masser af læring, masser at suge til sig på disse europæiske aftener - og det vil på sigt gavne en stribe af FCK’s yngre spillere.

NEJ, DER VAR intet udbytte, men FCK fik alligevel rystet et Bayern-hold, der bestemt også har sit at slås med. For FCK gjorde mere end blot at drille gæsterne fra den historiske storklub. De havde dem i torvene, på katastrofekurs - og tæt på en rystetur i de tyske medier. Selv i overtiden måtte keeper Sven Ulreich strækker sig i fuld længde for at sikre de tre point til tyskerne.

NÅR MÆGTIGE BAYERN München står på gæstelisten, så er man da også sikker på, at det vrimler med tidligere stjerne i kølvandet på Tysklands største fodboldklub.

Foran undertegnede sad eksempelvis Mathias Sammer sammen med angriberlegenden Miroslav Klose. Begge som TV-eksperter. Førstenævnte med hætten på Moncler-trøjen trukket godt om den skaldede isse, men armene kartede rundt, mens han udpegede de områder, hvor Bayern skulle steppe op.  

SÅDAN SÅ DET I hvertfald ud - og med god grund. Selv ikke de medrejsende Bayern-fans kunne være tilfredse med, hvad stjerneparaden leverede i det første 45 minutter. Hætten på Sammer blev i hvertfald siddende i samfulde 90 minutter plus det løse. Kun tilsat lidt hovedrysten over mængden af fejl fra superstjerner som Leroy Sane, Joshua Kimmich og Alphonso Davies.

Måske også en undren over, hvor langt Harry Kane er fra en hovedrolle på Bayern-mandskabet, der ikke er voldsomt tilbøjelige til at slå et indlæg i de områder, hvor targetangriberen befandt sig.

NU ENDTE FESTEN i Parken for flertallet af de 35690 tilskuere som en efterårsvåd karklud i ansigtet, men FCK fik alligevel slået fast, hvorfor de har skabt sig et navn i Europa.
Heldigvis er der ikke noget i FCK’s gruppe, der er afgjort efter Manchester Uniteds choknederlag til Galatasaray, men kampen om pladserne er selvfølgelig skærpet. Ja, Bayern sætter sig formentlig tungt på førstepladsen, men derfra er alt andet i spil. 

FCK skal i hvertfald ikke afskrives!