• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Allan Olsen

Pinligt: Hvor er landsholdet trættende lige hér

Foto: Getty Images

Det var jo fuldstændig håbløst at høre og se kommunikationen fra Kasper Schmeichel og Kasper Hjulmand efter fadæsen i Nordirland. Og de står ikke alene, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

‘JEG KAN TAGE alle bolde’.

Citatet er Kasper Schmeichels efter fadæsen i Nordirland, og havde han nu slynget dette ellers markante citat ud for to-tre-fire år siden, så havde man jo smilet lidt, men tænkt, at her var en mand med selvtillid. Fedt!

Når ordene falder nu, så stivner smilet, medmindre man falder om i latterkramper.

NÅR MAN NU har set, hvordan Slovenien scorede på frispark i Parken, og hvordan Nordirlands første mål blev sparket ind under en langsom Kasper Schmeichel, så virker udtalelsen grinagtig.

LÆS OGSÅ: Tidligere landsholdskeeper uforstående over Hjulmands valg

Desværre udfordrede TV2 ikke landsholdsveteranen synderligt, men tilbage står en masse spørgsmål.

  • Hvorfor har Kasper Schmeichel ikke så meget rygrad, at han bare tager ansvaret og siger jeps, den burde jeg have haft?
  • Hvorfor er det egentlig gudsgivet, at Kasper Schmeichel skal stå alle landskampe, når nu Hjulmand ikke er bleg for at skifte andre steder?
  • Tør Kasper Hjulmand simpelthen ikke sætte den rapkæftede og dominerende keeper af? Man fristes nærmest til at tro det.
  • Og i forlængelse heraf: Hjulmand søgte svar i kampen mod Nordirland, men turde åbenbart ikke søge svaret på, hvad Frederik Rønnow eller Mads Hermansen mon kunnet have udrette mellem stængerne.

JEG SKREV FAKTISK allerede i januar, at netop Schmeichel ville blive Hjulmands hovedpine, og her hjælper Panodiler ikke. Kun beslutninger.

Data? Jamen værsgo’: Af de 20 afslutninger indenfor rammen som Kasper Schmeichel mødte i de 10 kvalifikationskampe, burde han ud fra ‘Expected Goals’ kun have lukket 6,8 mål ind.

Kun fire målmænd i hele EM-kvalifikationen havde dårlige tal end Schmeichel; Yann Sommer fra Schweiz, Anthony Moris fra Luxembourg, Harry Bonello fra Malta og Joel Mall fra Cypern.

Ikke ligefrem drømmeselskab for Kasper Schmeichel, selvom der selvfølgelig er trøst i, at schweiziske Yann Sommer fra Inter også befinder sig i det dårlige selskab.
Derfor: Jeg tror ikke, at Kasper Hjulmand spiller med Danmarks bedste målmand!

LIGE SÅ TRÆTTENDE var det at høre Kasper Hjulmand i TV2-studiet efter 2-0-nederlaget, hvor hans svar var nogenlunde lige så skarpe som holdets indsats minutterne forinden.

Landstræneren havde simpelthen ikke set 1-0-målet! What!

OK, altså en kontra, der var et godt stykke tid undervejs misser landstræneren simpelthen.

Han havde åbenbart heller ikke set det hos iPad-kongen Morten Wieghorst, der sidder klistret til skærmen få centimeter væk fra Hjulmand.

Sniksnak - og igen virker det som en frygt for at tale om elefanten i rummet, nemlig Kasper Schmeichels klare nedgang i præstationer gennem de sidste par år.

SÅ ER DER fodbolddirektør Peter Møller, der åbentlyst skræmt af fiaskoen i Qatar, lige pludselig i lørdags mente, at det er godt nok at gå videre fra en gruppe, som vi ikke kender endnu, mens Kasper Hjulmand da heldigvis sigter højere.

Endelig, så var det også forstemmende, at flere spillere efter EM-kvalifikationen kom i hus i fredags adresserede medier og journalister for at have været for hårde og unuancerede i kritikken.

Det er jo helt klassisk, at anklagerne pibler frem efter en succes, så man kan sige: ‘Hvad sagde vi - vi vidste vi var gode nok og at I tog fejl’ - og man kommer helt til at tænke på presseboykotten i 2008.

Det gør bare ikke den letterede fornærmede attitude nemmere at kapere, og så skal vi vist alle huske på, at det var en historisk nem pulje med to adgangsgivende billetter, at Danmark skramlede sig videre fra.

KASPER HJULMAND har stadig store problemer med at ramme motivationen, den rigtige formation og de taktiske greb med dette landshold - ikke mindst væk fra de trygge rammer i Parken.

SÅ JO, DER er masser at være trætte af, når det kommer til landsholdet. Spillet er en ting, det er slemt nok, men de forvrøvlede svar, den slørede kommunikation, den fornærmede attitude og ansvarsforflygtigelsen er langt værre!