• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Kongevalg: Derfor kan Eriksen skrive historie

Foto: Getty Images

- Det er et fantastisk valg, siger Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, om Eriksens næsten underskrevne kontrakt med Manchester United.

Af Allan Olsen

EN AF SOMMERENS længste transfersager ser ud til at gå på hæld. Ifølge The Athletic, der plejer at have fingeren på pulsen, så er Christian Eriksen blevet enig med Manchester United om en kontrakt.

Umiddelbar reaktion: Et kongevalg for begge parter - også selvom undertegnede har et bankende Livepool-hjerte …

JEG HAR HELE tiden haft svært ved at se, at Brentford skulle være dér, hvor en verdensklassespiller som Eriksen skulle folde sit talent og sine evner ud.

Jo, det var klubben, der fik ham tilbage til fodbolden, men pointen herfra har været, at Brentford simpelthen var for lille et sted for Eriksen - og at han i øvrigt ikke skyldte dem noget. Andet end tak for god behandling.

Heldigvis viste snakken om, at han kun kunne bo i London sig også at være noget overdrevet.,

For selvfølgelig skulle den måske sidste - eller næstsidste - kontrakt være i en klub, der matcher talentet.

SAGEN ER JO BARE den ganske enkle, at verdensklassespillere spiller i verdensklasse-klubber! Ja, ja - så sidder folk selvfølgelig allerede og griner. For er der noget, Manchester United ikke været de sidste mange år, så er det jo lige præcis verdensklasse.

Det er bare stadig en af verdens største klubber, en gigantisk omsætning, vanvittig stor fanbase - og en historie fyldt med trofæer.

DE SIDSTE MANGE år har klubben dog sportsligt taget så meget vand ind, at man nærmest skulle råde Eriksen til at tage gummistøvler med…

Men lige netop hér gemmer sig et frø til, at Christian Eriksen kan skrive historie med Manchester United.

Kan Eriksen blive en af de spillere, der løfter De Røde Djævle tilbage i verdenstoppen, er der lagt masser af brikker i legende-status-spillet. Og nogle sider i klubbens efterhånden temmelig tykke historiebog.

Det er langt fra sikkert, at det lykkes, men selvfølgelig bør Eriksen give det et skud.

Og hvem ved, måske kan det faktisk lykkes med den nye energi, der trods alt omgiver klubben i øjeblikket?

GODT NOK ER er de ikke engang bedst i deres egen by, men troen på et nyt Manchester United version 3.0 er tilstede. Ikke mindst fordi man har tilknyttet Erik Ten Hag som ny hårdtslående manager - og lige netop det er også en ubetinget fordel for Eriksen.

Ten Hag kender Eriksen, og som alle andre ud af Ajax-skolen, stoler han fuldstændig på den uddannelse, Eriksen har fået i Amsterdam, og som han har bygget voldsomt på senere hen.

Christian Eriksen får altså noget af den tillid og tryghed, der gør, at han kan præstere på allerhøjeste niveau. Noget vi i den grad har set på landsholdet, hvor både Åge Hareide og Kasper Hjulmand har haft blind tillid til fynboen.

JAMEN, BLIVER HAN fast mand? Tjae, meget tyder på, at Ten Hag vil bruge ham til venstre i et 4-2-3-1-system, men det er sådan set underordnet - og de fleste af kæmpeklubberne spiller trods alt med en vis for for rotation.

Eriksen kan spille de fleste steder på midtbanen, og udover en teknisk fod og et vanvittigt godt fodboldhoved, får Ten Hag også en løbestærk presspiller, der ganske vist ikke skralder igennem i tacklingerne, men placerer sig eminent. Både den ene og den anden vej.

Tilmed får Manchester United en dybt professionel fodboldspiller med tonsvis af international erfaring, der altså er snublende tæt på at blive den sjette dansker i United-trøjen.

Mon ikke også Christian Eriksen har fået nogle hints om, hvad United pønser på i resten af transfervinduet, så han har været sikker på, at de stiller et slagkraftigt hold til Premier League-starten? Jeg tror det.

MED DANSKE briller, så har vi i hvert fald fået - eller er temmelig tæt på - årets transfer. Den bliver ikke overgået af andre spillere med dansk pas.

Så må vi så leve med, at vi ikke længere på tipsbladet.dk kan rapportere om, hvor Christian Eriksen måske skal hen….

Hvordan passer Eriksen ind i Ten Hags system? Det kan du læse om hér.

Har du planer om en fodboldtur til nogle af Europas store ligaer? Så tjek portalen Visit Footbal, hvor du kan sammenligne tilbud og priser for ture til Premier League, Bundesligaen, La Liga og Serie A