Video : Tipsbladet
Generelle

Vejles transferønsker: Vil hente Wahid Faghir hjem

Hvilke spillere vil Vejle Boldklub-fan Benjamin Nielsen have ud denne sommer, og hvilke spillere vil han have ind? Det svarer Fanklubbens VB-repræsentant på her.

UD:

Denis Kolinger
Kolinger har været en skygge af sit gamle jeg, som vi så i hans første tid i klubben. Det er noget af en skuffende forfatning, han er dukket op i efter at have været udlånt til Cluj i Rumænien, hvor han ellers spillede fast. Langsom og klodset. Ærgerligt, fordi mentaliteten er der, og det er tydeligt, at han gerne vil klubben. Der må kunne åbnes op for nogle lønkroner her til at finde noget bedre.

Miiko Albornoz
Samme som med Kolinger. Men her er skuffelsen større. I 1.division var han blandt ligaens bedste med 15 assister. I denne sæson er det blevet til en enkel, og det har egentlig bare lignet, at tempoet har været alt for højt for ham. Selv de gange, han er blevet skiftet ind til sidst, har man nærmest været ved at skide i bukserne, selvom det er rutine, han bør komme med. Det til trods for vi taler en spiller, der har spillet Bundesliga og Copa America. Jeg er ikke tryg ved at have ham som vicekaptajn, må jeg bare sige.

Oliver Provstgaard
Det er overhovedet ikke, fordi jeg mener, vi er bedre uden ham, at vi bør af med ham. Han er trods alt den eneste markspiller, der spillede samtlige minutter af alle i Superligaen, og det kan også virke mærkeligt, at jeg vælger endnu en defensivspiller, når nu defensiven er vores styrke. Tværtimod, det er det helt rigtige tidspunkt at sende ham afsted på, og vi er trods alt en sælgende klub, der gerne vil lukrere på egne talenter. Jeg håber, vi ser ham i en klub i en større liga, hvor han kan få masser af spilletid. Sker det, har vi med en spiller at gøre, der kommer på landsholdet om nogle år.

Foto: Alamy

IND:
Det er altid lidt sjovt, når man ønsker spillere til Vejle. Fordi vi typisk ender med spillere, ingen har hørt om før. I de sidste fem år, er det kun sket en gang, at vi har købt en spiller fra en anden Superligaklub i form af Manrajkar James. Jeg ser det heller ikke som sandsynligt, at det er der vi kigger hen. Medmindre det er på leje eller spillere med kontraktudløb.
Spillere der har været på leje (David Colina og Tyrese Francois)

Den er måske lidt søgt, og derfor tager jeg to spillere som en af de tre. Collina og Francois er her jo ikke næste sæson på papiret, men begge har efter min mening været unsung heroes i vores overlevelse. Colina gav vores venstre back den kvalitet, den savnede, og Francois var med sit arbejdsraseri og presspil på midtbanen afgørende i den sejrsstime, der sikrede overlevelse. Francois har kontraktudløb i Fulham, så han kan hentes gratis, aber dabei er selvfølgelig lønnen. Colina kræver en ny låneaftale hos Augsburg. Det her er helt klart for at sikre kontinuitet, da jeg frygter, at vi ender i en situation, hvor mange af vores profiler fra overlevelsen måske er væk i næste sæson.

Alexander Scholz
Det vil være et kæmpe scoop, hvis vi kan hente ham tilbage til Nørreskoven, hvor hans karriere begyndte i tidernes morgen som erstatning for Provstgaard. Det kræver selvfølgelig, at alt falder i hak, da vi taler om en spiller, der har vundet den asiatiske Champions League og spillet med i seneste klub-VM. Men i og med, at han har kontraktudløb til vinter, og tidligere har fremstået som en, der ikke spiller for pengene, så vil det ikke være den mest vanvittige transfer i historien.

Wahid Faghir
Vi skal i hvert fald have mindst en angriber ind. Selv hvis vi beholder Onugkha, som jeg i øvrigt håber, vi gør, men selvfølgelig anerkender kan blive svært. Og hvorfor ikke endnu en gammel kending som ved, hvor målet står i Nørreskoven?

Måske kan trygge rammer få hans karriere tilbage på rette spor med både familie og venner inden for gåafstand til Vejle Stadion. Det har i hvert fald ikke været en succes, siden han forlod os. Selvom talentet tydeligvis er der.