Foto: IMAGO
Superliga

Kan vi FCK-fans tillade os at drømme?

Tirsdag står FC København over for mægtige Manchester City. De forsvarende engelske mestre. De forsvarende FA Cup-vindere. De forsvarende Champions League-vindere. Det koster intet at drømme, og det gør FC København-fan Tobias Juul Lawaetz inden kampen.

‘Med drømmen om at få. En sejr mer’ til byen. En sejr mer’ til FCK’.

Sådan lyder det i min favoritsang, når jeg synger fra sektionen. Normalt forbinder jeg sangen med sammenhold, styrke og selvsikkerhed. Det kommer jeg med garanti også til på tirsdag, omend det bliver på en anden måde - for her er det nemlig drømmen om at få en sejr til byen, der overstiger den normale forventning om tre point. Som FCK-fan er jeg forvænt med sejre, men på tirsdag håber og drømmer jeg.

På tirsdag er det omvendt. Nu er vi underdog. Normalt er det jo os, der skal levere den præcise pligtsejr. Normalt er det modstanderen, der har oddsene imod sig. Nu er vi dem, der håber. Dem, der drømmer. Men tænk nu, hvis vi leverede et resultat her!?

Tobias Juul Lawaetz
Studerer statskundskab på Københavns Universitet

Spørgsmålet er, om jeg overhovedet kan tillade mig det?

Lad os være ærlige. Manchester City var det sidste hold, som nogen FCK-fan ønskede at trække. De er usexede, helt ekstremt gode, og det bliver samtidig klubbens tredje tur til Manchester på godt halvandet år.

Selvom det er en milepæl i klubbens historie igen at spille Champions League efter vinterpausen, virker kampen mod Manchester City mest af alt som en opgave, der kan sammenlignes med at krydse en ørken uden vand.

Alligevel ved jeg, at når mine 11 hvidklædte helte træder ind på Parkens engang så grønne græstæppe for at møde mægtige Manchester City, er det anderledes. Kampens betydning og status taler for sig selv, på samme måde som Erling Haaland og Kevin de Bruynes fodboldegenskaber kan få selv den værste kritiker til at spærre øjnene op.

Alt logik peger mod en storsejr til mesterholdet, og det kender os mangeårige FCK-fans alt til. Forskellen er bare denne gang, at det peger mod en afklapsning af os, hvor vi FCK-fans ellers mest af alt er vant til at varetage favoritværdigheden.

På tirsdag er det omvendt. Nu er vi underdog. Normalt er det jo os, der skal levere den præcise pligtsejr. Normalt er det modstanderen, der har oddsene imod sig. Nu er vi dem, der håber. Dem, der drømmer. Men tænk nu, hvis vi leverede et resultat her!?

På den ene side tror man på det. Ligesom så mange andre var jeg til stede i München, hvor vi med hård fight og dygtighed gik derfra med både point og clean sheet. På den anden side virker det jo realistisk set umuligt. Men det er vel netop troen og håbet om, at man kan levere et resultat, der gør os til drenge igen, som sangen, jeg nævnte tidligere, fortsætter. Den barnlige naive tro og tanke om ”hvad nu hvis”.

Selvom Champions League har givet os et efterslæb med Superligaen, selvom kampen på tirsdag virker umulig, så ved jeg, at når jeg tirsdag cykler mod Parken, så har jeg en fornemmelse af, at alt kan ske.

Lidt drømmer jeg nok alligevel. Og det er vel charmen ved det hele - for hvad ville vi være uden drømmen? På tirsdag drømmer jeg i hvert fald om en sejr mere til byen. En sejr mere til FCK.

Skriv til FC København-fan Tobias Juul Lawaetz på FanklubbenFCK@tipsbladet.dk