Video : Tipsbladet
Generelle

- Hr. David Boysen, du må lave din research!

"Røvsyge Randers". Ordene faldt fra David Boysen, da han i programmet "Højt Spil" talte om Randers FC. Nu svarer Randers-fan Daniel Svane tilbage.

Kære David Boysen.

Velkommen til den anden side af kridtstregen. Det er altid spændende at se, hvordan spillere gennemgår en transformation, når de skifter støvlerne ud med pennen. Mange har gjort det med succes; Francis Dickoh, Mads Junker og Morten Bruun, for blot at nævne nogle.

Fællesnævneren for disse er, at de tager faget seriøst og sætter sig ind i det stof, de skal formidle. Det synes man desværre ikke, David Boysen gør. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for Randers FC, og derfor bliver jeg en smule indigneret, når jeg læser, at hr. David Boysen mener, at "Røvsyge Randers" skal rykke ned.

- Jeg går med røvsyge Randers. Jeg er træt af dem, de klæder ikke Superligaen mere.

David Boysen
Om sit bud på en Superliga-nedrykker

Lad mig starte med at citere David Boysens udtalelse: "Jeg går med røvsyge Randers. Jeg er træt af dem, de klæder Superligaen mere, hvilket måske er voldsomt at sige. Men de sælger deres bedste spiller, og jeg forstår godt, de sælger ham for det beløb - de sælger også deres angriber (Alhaji Kamara, red.). Nogen tvivler på ham, men jeg synes, han er en meget dygtig spiller. De kommer til at få det svært, og hvis man har solgt for 22 millioner i vinduet og ikke gør noget som helst, så kan man godt rykke ned, så jeg går med dem.”

Jeg vil gerne udfordre denne argumentation på flere måder.

For det første er det meget beklageligt, at hr. David Boysen end ikke har sat sig ind i det transfervindue, som Randers FC har været igennem. Det er helt korrekt, at man sælger Filip Bundgaard for et sted mellem 22 og 25 millioner kroner. Til gengæld får man også tilgang af offensive spillere som Fuseini, Shamoun, Bany og Brajanac. Fire spillere som giver Randers endnu flere offensive strenge at spille på.

Efter min bedste overbevisning er Randers gået styrket ud af dette transfervindue, fordi man har fået sultne spillere, som er skræddersyet til Rasmus Bertelsens 4-4-2. Ingen tvivl om, at Bundgaard er et af de største talenter, der er kommet ud af Randers. Men han har aldrig været en 4-4-2 spiller, og derfor har man skulle tilpasse sig efter Bundgaards kompetencer.

Hvis hr. David Boysen har så stor en aversion mod Randers FC, så ville det klæde ham at lave sin research først.

Derudover sidder man tilbage med indtrykket af at hr. David Boysen er skuffet over, at Randers FC ikke har brændt hele transfersummen af på en ny spiller. ”Ja, goddag mand, økseskaft”. Det var da også en smule skuffende, at Nordsjælland ikke har geninvesteret alle de 200 millioner, de fik for Nuamah, det er sgu så kedeligt oppe i Farum!

Det er offentligt kendt, at Randers FC er på jagt efter et nyt ejerskab. Derfor er det enormt afgørende, at man kan præsentere et flot salg og bevise, at man kan lave penge. Af den årsag er dette salg måske kommet på det bedste tænkelige tidspunkt.

Førhen var Randers FC kendt som de grå mus i Superligaen, og det er ikke tilfældet længere. Jeg havde selv fornøjelse af at være ansat i klubben, da Michael Gravgaard var direktør. Der blev klubben kendt for ”kone-gate”, Masango, Superliga Backstage og Ricardo Moniz.

Jeg mener, at klubben så rigeligt har bidraget til de kulørte historier i Superligaen.

Så hvis hr. David Boysen seriøst mener, at Randers FC er røvsyge, fordi de sælger deres største talenter for et rekordsalg for klubben. Så mener jeg, dette taler for sig selv.

Skriv til Daniel Svane på FanklubbenRFC@tipsbladet.dk