Video : Tipsbladet
Superliga

Hård Tøffe: FCK kan ikke bruge en eneste FCM'er!

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, kigger i sin ugentlig Superligaklumme på topkampen mellem FCM og FCK. Et opgør, som Kristoffer Olssons tragiske uheld kaster lange skygger over.

JA, JEG VED DET godt. Jeg havde lovet en omgang håndmadder til nogle af de ting, jeg er utilfreds med i Superligaen og som trænger til en opstramning.

Beklager, men den må I have til gode, for der er to gode grunde til, at jeg ikke kan komme udenom topkampen mellem FCM-FCK.

Det er den største kamp i Superligaen, hvis man måler på, hvem der har vundet flest mesterskaber gennem de seneste ni sæsoner, hvor regnskabet hedder fem til FCK og tre til FCM. Brøndby har taget det sidste.
Det tragiske uheld, Kristoffer Olsson har været ude for. 28 år og nu mere end en uge i respirator. Det fylder selvfølgelig alt og overskygger nærmest kampen.

SKAL VI STARTE med det mindre sjove, så er det jo den helt forfærdelige nyhed om Kristoffer Olsson, der har fyldt op mod kampen. Det er da også helt ubærligt, at en ung mand på 28 år havner i respirator - og på den baggrund, så bliver fodbold trods alt lidt ligegyldigt.

Det er jo ikke svært at sætte sig ind i, hvis en ven eller god kollega var havnet i samme situation, så selvfølgelig har det været en hård omgang for spillerne i FCM.

Nu er det selvfølgelig meget individuelt, hvordan den enkelte reagerer. Nogle har været tæt på Kristoffer Olsson og for dem, har det selvfølgelig været ekstra hårdt.
Heldigvis ved jeg, at FCM har masser af dygtige folk til at håndtere sådan en kæmpe krisesituation, men derfor kan man aldrig forudse, hvordan mennesker reagerer.

Jeg har altid selv haft det sådan, at fodbold har været et frirum for mig, uanset, hvad der er sket i mit liv - og det er alligevel en del.

Så kan man i de to timer tænke på noget helt andet, og jeg kunne da også godt forestille mig, at det også er sådan FCM-spillerne har det i en vanvittig svær situation.

DET ER JO også en mulighed for at stå sammen og sige ‘nu spiller vi for Kristoffer’. Lidt det samme, vi så med landsholdet, da Christian Eriksen faldt om.

Fodbold er trods alt kun det vigtigste af alt det, der ikke er vigtigt, og jeg er da også blevet spurgt, om ikke FCM skulle aflyse kampen mod FCK?

Der må jeg bare sige nej. Hvem skulle det gavne? Kristoffer Olsson bliver jo ikke rask af den manøvre og de øvrige spillere får bare endnu mere tid til at tænke over den triste hændelse.

Tipsbladets Stig Tøfting kan ikke finde plads til en eneste FCM-spiller på FCK's mandskab. Foto: Imago 

DET HAR DA HELLER ikke været på tale og heldigvis står FCM- og FCK-fansene sammen om at hylde Kristoffer Olsson i det ottende minut med klapsalver.

Fantastisk gestus - og der har været lidt snak om, at det burde man også gøre på de fem øvrige Superliga-stadions i denne runde.
Ja, for faen. Sæt i gang! Jeg synes det vil være et fremragende initiativ for at støtte Kristoffer Olsson, hans familie og venner i en svær tid.

Så kære Superliga-fans: ‘’Giv en hånd til Kristoffer i det ottende minut’’.

Det vil endnu engang vise, at der ikke er noget i denne her ellers så splittede verden, der kan samle folk som fodbold.

VI HAR DA også en rigtig topkamp, der også skal under lup, og hvis jeg udelukkende kigger på statistikkerne, så er FC Midtjylland store favoritter. Kig lige her:

De seneste 12 gange de to hold er tørnet sammen i Herning, så har midtjyderne vundet de 10!
Det er eddermame en flot statistik mod FCK.

De to gange, hvor FCK har kunnet rejse fra Herning med point er begge fra sæsonen 21/22, hvor FCK blev mester. Her fik de en sejr og en uafgjort.

Siden FCM blev stiftet i sæsonen 2000/01, så har FCM mødt FCK 37 gange i Herning. Her har midtyderne trukket sig sejrrigt ud af kampen 19 gange, mens det er blevet uafgjort syv gange og FCK-sejr 11 gange.

Så statistikkerne er klart med FCM, men jeg går en anden vej. Det, mine øjne fortæller mig…

DE SIGER NEMLIG, at FCK-holdet er langt mere i sync end FCM. Jeg ser en forholdsvis velspillende FCK-enhed, en vanvittig stærkt start-11’er, nogle blændende individualister - og Danmarks med afstand skarpeste bænk.

Man kunne jo også lege med tanken om et kombineret FCM og FCK-hold, men hos mig, der er den leg nærmest overstået, inden den kommer i gang. Lige nu kan jeg ikke finde en eneste FCM’er, der ville kunne gå ind i FCK’s startopstilling!

Jeg tager gerne mod gode råd, men jeg kan simpelthen ikke se det.

Bedste bud ville være Cho på en decideret ni’er-position, men selvom FCK måske mangler den type - og nej, jeg har ikke glemt Cornelius - så ville jeg alligevel gå med Viktor Claesson som falsk ni’er. Han leverer bare på tårnhøjt niveau og dukker op alle de rigtige steder.

Oliver Sørensen kunne være et andet frisk bud, for jeg er virkelig vild med den måde, han er boks-til-boks-spiller på, men hvem skulle han slå af?

Selvom FCK's Victor Claesson ikke er decideret spidsangriber, så er han et bedre alternativ på pladsen end det FCM kan byde på. Foto: Imago 

SÅ NEJ, HER kommer FCM til kort - og det fortæller vel meget godt om favoritværdigheden i aftenens store brag. FCK er ganske enkelt bedst besat på samtlige pladser - og det bør gøre udslaget.

Tilmed skal Thomas Thomasberg finde løsningerne for de karantæneramte Sverrir Ingi Ingason og Paulinho, ligesom FCM-træneren stadig virker noget uafklaret med, hvilket system han vil spille.

DET HELT STORE spørgsmål er selvfølgelig, hvad hele forløbet med Olsson har gjort ved FCM-spillerne.

Er de stadig ramt? Ja, selvfølgelig er de det - og måske lidt ekstra forstærket af, at nu ved hele Danmarks befolkning det og al den fokus, der vil være på Kristoffer Olsson i forbindelse med kampen i aften.

Måske vil det påvirke dem negativt mod FCK - eller måske får de den her fornemmelse af, at nu skal alt ofres for Kristoffer Olsson?

Jeg aner det ikke, spillerne ved det sikkert heller ikke, trænerne det samme.

En ting ligger dog helt fast: Det bliver en meget speciel kamp med en meget speciel atmosfære.