Foto: Getty Images
Superliga

Tøffe udtager derby-drømmehold: Udelader profiler

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, har sit sit drømmemandskab med spillere fra FCK og Brøndby inden derbyet søndag.

DET VAR SATME et brag, der gav genlyd i hele fodbold-Europa - og jeg har da også dårligt fået armene ned efter FCK’s 4-3-sejr over Manchester United i Theatre of Nightmares, som FCK-fansene omdøbte Parken i deres tifo.
Det kan godt være, at det engelske storhold er langt fra fordums styrke, men det skal ikke tage et gram fra FCK’s afsindige præstation. Det var vildere end 2006 og vel nok den mest vanvittige afslutning på en Champions League-kamp i Parken nogensinde.
Samtidig den perfekte opvarmning for FCK til derbyet på søndag.

DER BLEV VI forkælet sidste gang - og mine forventninger er mindst lige så store denne gang.

Sidste gang vandt FCK 3-2 i en forrygende fodboldkamp på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet førte 1-0 ved pausen - og nu venter så anden omgang.

Denne gang i Parken.

ET HISTORISK OPGØR. Det er nemlig første gang i Superligaens historie, at de to klubber har kunne skifte plads som nr. et og to i stillingen i to kampe i træk i samme sæson.

Det giver naturligvis et ekstra krydderi til den ubetingede største klubkamp i dansk fodbold.
Nu har der været lidt debat i løbet af ugen om stemningen i Parken kontra Old Trafford, hvor Jacob Neestrup gav den gas ved at kalde det ‘100 gange mere intenst i Parken’. Skarpt skåret, men kampen i onsdags mod Manchester United beviste da i den grad hans pointe.

Jeg har også været på min del af stadioner rundt omkring i Europa, og ja, der er da kanonstemning i Premier League.
Alligevel vil jeg ikke tøve med at udnævne den danske derby-stemning til noget af det bedste, jeg har oplevet. Det er to fangrupperinger, der på stemningssiden hører til i toppen af Europa!
Tifoerne, sangene, opfindsomheden. Det spiller bare.

FOR DE TO trænere er det også et opgør, der står højt på prioritetslisten. Det er kampen man ikke vil tabe. For egen skyld, for spillernes skyld, men ikke mindst for fansenes skyld.

Selvfølgelig også for tabellens skyld. FCK kan slå et afgørende hul til Brøndby med en sejr, mens Brøndby kan erobre førstepladsen med tre point, hvis de vinder med mere end et mål.

JESPER SØRENSEN har mødt FCK tre gange med Brøndby, vundet en enkelt kamp i Parken, men tabt to på Brøndby Stadion. Dog havde Sørensens tropper godt fat i FCK i begge nederlag, så han er egentlig kommet hæderligt ud af de opgør,

Jacob Neestrups statistik er selvfølgelig bedre. Dog er der den lille krølle på historien, at han aldrig har besejret Brøndby i Parken. Kampene er faldet ud på den måde, at han kun har mødt Brøndby en enkelt gang i Parken - og den endte altså med et nederlag.
Så har han til gengæld to sejre og en uafgjort i fjendeland.

HVAD BLIVER AFGØRENDE? Ja, det kan man heldigvis aldrig forudse i et derby, men jeg ved, at det er to hold, der begge vil ha’ kuglen, så vi skal nok få et kongeopgør med fight om hver eneste bold.

Men skal jeg stikke et par gode råd ud, så kommer de her:

FCK: Mourinho udmanøvrerede engang Liverpool, da han var Chelsea-træner ved at tage Liverpools mest brugte aflevering ud af spil. Den gik fra Xabi Alonso til Steven Gerard.
Nu kan det være, at Neestrup kun bekymrer sig om sine egne spillere - og så kan han jo bare springe dette afsnit over - ellers kommer der hér et godt råd: Gør som Mourinho og stop den vigtige forsyningslinje, der i Brøndby er den dybe aflevering fra Daniel Wass til Nicolai Vallys. Den skaber ofte problemer for modstanderne.

Brøndby: Få sat pres på den bagkæde, der efter FCK-standarder giver mange chancer væk. Det så vi med al tydelig i første halvleg mod Manchester United, hvor det i alt for mange tilfælde sejlede for Denis Vavro.
Mathias Kvistgaarden og Ohi Omoijuanfo skal hele tiden presse og stresse FCK’s bageste spillere, for så tyder alt på, at der vil opstå en chance eller tre.
Ja, så ville jeg også have et ekstra øje på Victor Claessons løb i feltet, for han har et unikt øje for, hvor boldene vil dukke op. Også selvom han i derby-sammenhæng kun har scoret et enkelt mål i syv kampe.

Der er masse af statistik, man kan hive ud af sådan et derby-brag, men noget af det vildeste er vel egentlig, at Ohi Omoijuanfo har spillet fire derbys og scoret hver eneste gang. Det er da sindssygt, så mon ikke han kan regne med en startplads. Det tror jeg nok!
Kun Dame N’Doye har en bedre derby-stime med fem scoringer i træk i 2010/11 og 11/12-sæsonerne, men det kan Ohi Omoijuanfo jo udligne søndag.

NU HAR MAN JO kun det sjov, man selv laver, så jeg gav mig selv en manager-opgave med et sætte det bedste hold ud fra de to klubbers trupper.

Det lød også nemt nok, men da jeg så skulle til at vælge, så blev det sgu’ svært.

Jeg har valgt et fodboldhold med spillere, jeg tror på, kan spille sammen. Et hold med både fight og finesse, muskler og mål!
Når jeg nu kigger ned over det, så er jeg egentlig godt tilfreds og tænker, at det her hold ville vinde hele pisset! Superliga, pokal, gå videre fra gruppespillet i Champions League ...
Du må gerne være uenig, men det er mit hold, jeg bestemmer.

TØFFES DREAMTEAM

Kamil Grabara, FCK
Ham behøver vi slet ikke diskutere. Bedste målmand i Superligaen og topklasse.

Sean Klaiber, Brøndby
Min favorit højre back. Oser af klasse, og min påstand er, at han kunne gå direkte ind på FCK-holdet.

Denis Vavro, FCK
På en god dag spiser han sine modstandere, men han kan også være en løs kanon, som vi så mod Manchester United. Omvendt kan han også klappe den ind fra mere end 30 meters afstand…

Jacob Rasmussen, Brøndby
Styrmand på Brøndby-holdets defensiv og har allerede vist sin klasse. Kampen i Randers og anden halvleg mod AGF viste dog også, at der skal strammes op, hvis han vil beholde pladsen på mit hold.

Marko Divkovic, Brøndby
Min favoritback i venstre side er ellers Christian Sørensen, men nu udfordrer jeg lige Divkovic lidt og beder ham spille i en firebackkæde. Det klarer han nok - ellers står Sørensen klar.

Rasmus Falk, FCK
Umulig at komme udenom. Stærk på bolden, scorer vigtige mål, stor rutine. Lige et mulehår foran Daniel Wass på denne position.

Lukas Lerager, FCK
I kanonform for tiden og ser ud til at have et ekstra gear. En stor motor på midtbanen og kommer ofte med i feltet.

Nicolai Vallys, Brøndby
Sikker mand. To uger i træk med rundens mål, tager de giftige løb og har et udsøgt blik for medspillerne.

Victor Claesson, FCK
Mesteren i at ankomme på rette tid og sted i feltet. Får udgangspunkt i højre side med frihed til at søge ind centralt, da Klaiber sagtens kan klare højresiden alene.  Klassespiller.

Elias Achouri, FCK
Han kan gøre enhver back rundtosset. Ligger i venstre, men skal trække ind i banen, så Divkovic kan komme stormene. Kæmpe potentiale.

Orri Óskarsson, FCK
Jeg vil sgu’ ha’ en go’ gammeldags ni’er med fart i stængerne og noget tilstedeværelse i feltet. En, der kan være giftig på indlæggene.

Træner: Jacob Neestrup, FCK
Ikke et svært valg efter onsdagens CL-kamp, for måden Jacob Neestrup har genskabt FCK kalder på respekt. Både på - og udenfor banen har han fået banket FCK’s DNA tilbage i klubben.

NÅ, HVAD SIGER I SÅ? Og tænk lige på den bænk jeg har! Jeg vil kunne ændre alle kampe med spillere som Christian Sørensen, Mathias Kvistgaarden, Ohi, Andreas Cornelius, Daniel Wass, Jordan Larsson, Mohamed Elyounoussi, Diogo Gonçalves og ikke mindst min supersub Roony Bardghji.
OK, jeg vil nok få et problem med at holde alle glade og tilfredse, men op i røven med det. Det her hold renser af - og lønnen vil være god på Tøffes Dreamteam!