• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Tipsbladet.dk

Tipsbladet kårer: De 10 bedste spillere i Champions League-finalen

Foto: Getty Images

Er Neymar blevet verdens bedste fodboldspiller? Vi rangerer de 10 bedste spillere i søndagens Champions League-finale mellem PSG og Bayern München.

Af Tipsbladet.dk

Det kan godt være, at Luka Modric vandt Ballon d'Or i 2018. Den store fodboldkåring har tilhørt Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i mere end et årti, og den lille argentiner og den stærke portugiser er stadig verdens største fodboldstjerner.

Men i Champions League-slutspillet i Portugal har Neymar virkelig markeret sig.

Mest for det gode, som da Paris Saint-Germain gjorde comeback i slutminutterne mod Atalanta og RB Leipzig blev spillet ud af brættet i semifinalen, men også med en masse afbrændere i kvartfinalen mod italienerne.

Nu mødes Bayern München og Paris Saint-Germain i Champions League-finalen med det tyske storhold som favorit og flere store, åbne spørgsmål, som for eksempel hvordan FC Bayern har tænkt sig at stoppe Neymar og Kylian Mbappé.

Her følger vores vurdering af, hvem de 10 bedste spillere i finalen er.

Læs også:Champions League-optakt: Paris Saint-Germain - Bayern München

10: Ángel Di Maria, Paris Saint-Germain
Argentina, 32 år
Adskillige spillere var tæt på 10. pladsen på vores liste, men den erfarne argentiner Ángel Di María tager pladsen.
Di María har frustreret Argentina-fans, selvom han de seneste år ofte har været Lionel Messis bedste og eneste legekammerat med niveau på landsholdet, og den offensive midtbanespiller er selv lige så træt af tiden i Premier League, som Manchester Uniteds fans var det.
For Paris har den nu 32-årige tekniker fundet en vigtig rolle som sparringspartner for Neymar og Kylian Mbappé, der nyder godt af Di Marías oplæg og spilforståelse. Ángel Di María har spillet en af sine bedste sæsoner i karrieren og står stærkt før finalen – derfor tager han 10. pladsen.

9: Alphonso Davies, Bayern München
Canada, 19 år
Bayerns venstre back har levet et utroligt liv som flygtning fra Liberia, først i Ghana og derefter i Canada, hvor spillede indtil for mindre end to år siden.
Davies begår stadig mange fejl og er vel en mere naturlig kantspiller end back, mens hans utrolige acceleration og topfart gør, at han slipper afsted med det meste.
En gude-assist mod FC Barcelona understregede det skyhøje topniveau, hvis nogen da stadig var i tvivl. Lærer han at placere sig rigtigt defensivt, bliver han en af verdens bedste backs de næste 10-15 år.

8: Serge Gnabry, Bayern München
Tyskland, 25 år
Fy føj da for et solomål, Gnabry scorede mod Lyon, netop som franskmændene dominerede og vel burde have bragt sig foran.
Gnabry er ved at bevæge sig ind i verdenseliten af kantspillere, og der sidder forhåbentlig nogle trænere og holdkammerater i Arsenal og funderer over, hvor de ikke kunne få tyskerens spidskompetencer ud over rampen.

7: Marquinhos, Paris Saint-Germain
Brasilien, 26 år
Han er mindre iøjnefaldende end de tre spillere bag sig på denne liste, men brasilianeren er en af forklaringerne på, at dette PSG-hold trods alt er bedre balanceret end de tidligere udgaver, der havde det med at knække over.
Det må være en drøm for en cheftræner at have en så relativt hurtig, fysisk stærk og spilintelligent mand, der både kan dække den defensive midtbane og spille i midterforsvaret, og man forstår godt, hvorfor Paris ikke er så bange for at lade Marquinhos' læremester Thiago Silva gå på fri transfer efter finalen i Lissabon.

6: Thiago Alcantara, Bayern München
Spanien/Brasilien, 29 år
Thiago er vel den arvtager til den centrale midtbane, som FC Barcelona fejlagtigt lod slippe væk. Den spanske landsholdsspiller, der er søn af den brasilianske verdensmester Mazinho, er omdrejningspunktet i Bayerns boldbesiddelse og en af verdens bedste centrale midtbanespillere, der er blevet en mester i at tage de rigtige beslutninger med bolden.

Læs også:CL-drømmen brast: Yussuf Poulsens Leipzig udmanøvreret af PSG

5: Manuel Neuer, Bayern München
Tyskland, 34 år
Før kvartfinalen mod FC Barcelona stillede mange, også Tipsbladet, sig selv spørgsmålet, om det var 34-årige Neuer eller den seks år yngre Marc-André ter Stegen, der var Tysklands bedste målmand.
Den diskussion døde hurtigt undervejs i Bayerns 8-2-sejr, og Manuel Neuer er ved at nærme sig det skyhøje niveau, han havde før de alvorlige skadesproblemer, der var ved at koste ham VM 2018.
Neuer får en afgørende rolle i finalen, når Neymar og Mbappé skal holdes fra fadet, for Bayerns forsvar kan næppe holde PSG-stjernerne fra store chancer.

4: Thomas Müller, Bayern München
Tyskland, 30 år
De første måneder af sæsonen under cheftræner Robert Kovac var et mareridt for Müller, der blev sat på bænken, men det har den 30-årige tyske midtbane&forward-hybrid så sandelig revancheret under Hans-Dieter Flick med sin nok bedste halvsæson i karrieren.
Müllers forståelse og evne til at bevæge sig i de rigtige positioner til afslutninger og for at skabe plads til holdkammeraterne matches ikke af ret mange fodboldspillere på planeten. Han er et oplagt bud på en matchvinder, selv hvis man ikke lægger mærke til ham de første 75 minutter.

3: Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain
Frankrig, 21 år
Han er verdensmester, og nu kan han også blive Champions League-vinder, før han fylder 21 år.
Der bør altså være en række klubber i Spanien og England, der ærgrer sig gule og blå over, at de ikke pantsatte de næste fem års tv-indtægter og deres stadion for at vinde auktionen over Mbappé, da han i 2017 blev handlet fra AS Monaco til Paris Saint-Germain, for han var så meget mere værd end de cirka 1,35 milliarder kroner, Paris endte med at betale.
For jo, det kan fodboldspillere sagtens være værd – ingen ved deres fulde fem burde sælge Mbappé for at kunne købe fire-fem internationale klassespillere.
Han har simpelthen hele pakken af teknik, hurtighed, fysik, vindervilje og så ikke mindst et blik for spillet og rummene, der er på højde med Neymars. En fantastisk spiller, der i løbet af et par år bør blive verdens bedste.

2: Robert Lewandowski, Bayern München
Polen, 32 år
Fredag fyldte han 32 år, men Robert Lewandowski er om nogen et symbol på, at alder bare er et tal. Den polske angriber har spillet sin bedste sæson nogensinde, og han ville være et oplagt bud på en Ballon d'Or-vinder, hvis den kåring ikke var blevet aflyst i år af France Football på grund af det kaos, coronavirussen har skabt i international fodbold.
Semifinalen mod Lyon var langt fra Lewandowskis bedste kamp, men mon ikke skarpheden er tilbage i finalen. Har en nærmest telepatisk forståelse med Thomas Müller, og besidder ligesom sin tyske holdkammerat også en uforlignelig evne til at bevæge sig og skabe rum for holdkammeraterne.

1: Neymar, Paris Saint-Germain
Brasilien, 28 år
Både Lewandowski og Müller har vel haft bedre sæsoner, hvis vi tæller alle månederne med i det kaos, 2019/20-sæsonen har været. Men i Portugal har Neymar, især på en halvsløj dag for Paris Saint-Germain mod Atalanta, båret holdet og været toneangivende.
Hvor Lionel Messi var en skygge af sig selv i store dele af ydmygelsen mod Bayern München, har Neymar igen og igen taget ansvaret, også efter han 10. og 15. gang er blevet losset ned, og hans form gør, at vi har ham som nummer ét i denne rangering.
Ligesom Robert Lewandowski kan den brasilianske superstjerne ærgre sig voldsomt over, at Ballon d'Or-afstemningen er sløjfet i år, for Neymar ville være en oplagt kandidat, især hvis PSG vinder søndag aften i Portugal.

Læs også:Lørdagens rygtebørs: Thiago Silva rykker til England

Læs også:Bayern besejrer Lyon: Klar til finalebrag mod PSG

Læs også:Neuer har ondt af landsholdskollega efter Bayerns udslettelse af Barcelona