Video : Tipsbladet
Generelle

Her er mit bud på Peter Christiansen-afløser i FCK

Hvem skal være ny sportsdirektør i FC København? Tobias Lawaetz giver her sit bud.

Peter Christiansen er fortid i FCK. Selvom det ikke er meldt officielt ud endnu, ville det overraske mig voldsomt, hvis ikke det blev officielt inden for en ganske kort periode. Når det først er nået dertil, hvor FCK melder offentligt ud, at der forhandles, handler det mere om hvornår det bliver officielt, end hvorvidt det bliver officielt.

Det betyder ikke kun, at vi mister en af de absolutte nøglepersoner i FCK efter en alt for kort ansættelse. Det betyder også, at vi står uden sportsdirektør inden et af de mest afgørende transfervinduer i nyere tid. Timingen kunne have været bedre.

Hvorfor er PC så blevet en sådan nøgleperson i FCK? Ærligt, så var jeg personligt en af skeptikerne, da han blev ansat. Havde han egentlig vist nok i AGF til, at han lige pludselig kunne svinge taktstokken i Parken? Jeg var mere end bare i tvivl.

De første par vinduer gjorde heller ikke meget for at overbevise mig (Januar 2022, jeg tænker desværre tit på dig). Men det han den følgende periode har stået for, har kunnet overbevise de fleste kritikere, og jeg tror det er svært at finde en i og omkring FCK, der ikke er ærgerlige over hans angivelige afsked.

Det er klart hvorfor. Hans klare kontante kommunikation, hans astronomiske spillersalg, og hans arbejde med at få spillere igennem akademiet, uden at købe erstatninger, der blokerer for dem, har været forbilledligt.

PC har fortjent et skifte til Wolfsburg. Der er ingenting der. Det værste er i mine øjne timingen.

Ud over det åbenlyse, at vi nu står ved indgangen til et transfervindue, med udsigt til en totaloprydning i truppen, og uden en sportsdirektør, så er der heller ikke en oplagt afløser, der står klar i kulissen. Mine medfans snakker om Johan Lange, og bevares, selvom han ville være en drømmekandidat, har jeg svært ved at se, hvorfor han skulle tage et mindre job, end det han besidder i Tottenham. På samme måde har jeg det med Jesper Fredberg - fra Anderlecht til FCK er nok et skridt til siden, men forsøget værd. Han ville ellers være min foretrukne kandidat.

Jeg tror dog ikke det ender sådan. Et forsigtigt gæt er, at vi rekrutterer internt, og sætter Sune Smith-Nielsen i spidsen for hele butikken. Sune har uden tvivl gjort det exceptionelt godt på akademiet - men er han klar til at blive sportsdirektør? Det må tiden (og den fremtidige ansættelse, der slet ikke med sikkerhed bliver ham) vise.

Spændende bliver det i hvert fald.