Superliga Troels Bager Thøgersen

Bundklubber vil købe sig til Superliga-billet

Foto: Getty Images

ANALYSE: Superligaens to bundhold Vejle og SønderjyskE er aktive i de sidste døgn i transfervinduet i forsøget på at skrabe hold sammen, der kan overleve i rækken.

Af Troels Bager Thøgersen

Fra Tipsbladets fredagsudgave 28. januar

Der er bevægelse på transfermarkedet i SønderjyskE og Vejle, og det giver jo ganske god mening, når man har set de to hold spille fodbold i efterårssæsonen.

Begge klubber er godt nok i pokalsemifinalen mod henholdsvis OB og FC Midtjylland, men ellers var lange perioder af efteråret ét langt mareridt med sikre bundplaceringer til følge her i vinterpausen, hvor der resterer 15 spillerunder.

Selvom der naturligvis er adskillige spillere i begge klubber, der i rigelig grad har niveauet til at spille i Superligaen, havde status quo i de to trupper også været ensbetydende med klar favoritværdighed til nedrykning i foråret, og derfor forsøger Esben Hansen og co. i Haderslev og den relativt nye Vejle-sportschef Marius Nicolae og hans kolleger selvfølgelig at få styrket truppen her i januar.

Der er forskel på opgaverne.

I SønderjyskE går man efter et år med tilførsler af udenlandske spillere efter en mere dansk profil og har i den anledning hentet Nicolaj Thomsen, der i sin tid spillede Europa League og vandt DM med AaB og af CV faktisk minder en del om de erfarne navne i truppen som Mads Albæk og Marc Dal Hende, om end Thomsen de seneste år har haft svært ved at spille sig på holdet i FC København og i efteråret i norske Vålerenga.

Der er flere spillere på vej med nordisk pas eller erfaring, og med Esben Hansen som sportsdirektør og Henrik Hansen som ny cheftræner lader det til, at man i hvert fald midlertidigt skifter tilbage til den gamle kurs med fokus på spillere med betydelig Superliga-erfaring, der kendetegnede klubben fra 2008 til 2020.

I Vejle er opgaven en anden.

”Det kan godt være, at der skal nye spillere ind, men det skal være nye spillere, der forstærker os fra den dag, de ankommer. Vi har ikke tid til at vente et par måneder, før nye spillere er gode nok. Vi får se, hvad udsigterne er, men jeg kommer til at anbefale, at vi ikke bruger penge på udgifter, der ikke giver os et sportsligt plus. Vi har mulighed for at spare på udgifterne uden, at det går ud over pointene, og det kommer jeg til at indstille til,” sagde Peter Sørensen til Tipsbladet i begyndelsen af november.

Og Vejle har sagt farvel til adskillige spillere, herunder flere mand, der ikke havde en jordisk chance for at spille en rolle i foråret.

I alt er ni mand i skrivende stund stoppet, mens man har hentet tre mand, der skal ind omkring førsteholdet, herunder den erfarne spanske midtstopper Raúl Albentosa, der kunne være udset til en dirigentrolle i stedet for den noget mere sagte Denis Kolinger.

Der kommer med garanti flere handler i begge klubber i de kommende døgn, og med et betydeligt hul op til FC Nordsjælland og derefter OB og Viborg FF virker det fornuftigt, at de to bundklubber ikke er mådeholdne på januarmarkedet.