Video : Tipsbladet
Superliga

Må æde sine ord: Der er én oplagt SL-nedrykker

MENING: For en måneds tid siden mente jeg, det ville blive svært at finde nedrykkere i Superligaen. Det er Vejle Boldklub i fuld gang med at modbevise.

- Jeg kan ikke se, hvem de oplagte nedrykkere er. De er slet-slet ikke så oplagte, som for et år siden, hvor det ret hurtigt så ud til, at Horsens og Lyngby ville få det svært. De var også begge forhåndsfavoritter til at ryge.

- Men det er tegner til at blive et meget tæt kapløb i alle 32 runder - specielt hvis Vejle løfter sig efter trænerskiftet. Det er svært at spå om udfaldet i denne sæson, og det kan blive meget spændende helt til sidst.

Sådan sagde jeg om nedrykningskampen i Superligaen 22. august, og selvom det selvfølgelig var tidligt på sæsonen, følte jeg mig på ret sikker grund, for det Vejle-hold kunne da ikke blive ved med at hente elendige resultater.

Deeeeeeet...var ikke rigtigt. (se hele indslaget her)

Vejle tabte 1-3 til FC Nordsjælland og 0-4 til FC København før landsholdspausen, og det fulgte man så op med 0-1 mod AGF, 1-1 mod oprykkeren Viborg FF, og så et 2-4-nederlag til Silkeborg IF i den sene kamp søndag aften. I sidste uge havde man også sagt farvel til pokalturneringen, hvis ikke Vanløse en mand i overtal var kollapset og havde smidt en 3-1-føring, da uret rundede 90 minutter.

Silkeborg gjorde det fint og ligner på mange måder et hold, der ikke kommer i nærheden af stregen i denne sæson. Og at det dermed er én oprykker mindre, Vejle Boldklub kan gøre sig forhåbninger om at indhente, er nærmest det mindste problem lige nu.

Talismanen Denis Kolinger kunne have spillet i Brøndby eller i Rusland, og søndag aften spillede han ikke mod SIF på grund af karantæne.

Det er selvfølgelig ikke Jerome Opoku og Manjrekar James' skyld, men kønt var det sandelig heller ikke for de to midtstoppere, der sammen med kollegerne i defensiven ikke havde en god aften mod SIF. Heller ikke Sten Grytebust, jeg udråbte til et kup efter transferdeadline, havde en god dag.

Den del bliver bedre med Kolinger tilbage, og det samme må man håbe, sammenspillet bliver, når Vejle-spillerne har flere kampe sammen.

De to frontløbere mod Silkeborg kom til i slutningen af transfervinduet, den centrale midtbaneduo Mouhamadou Drammeh og Hans Høllsberg har også først spillet for Vejle i denne sæson, og det samme gjaldt for det førnævnte midterforsvar og keeper Grytebust.

Det er jo ikke vildt overraskende, at det tager noget tid at få til at fungere, men med 10 af 32 kampe spillet er vi jo allerede ved at være der, hvor der skal ske noget.

Vejle bør blive bedre, når den ny cheftræner, Peter Sørensen, har haft lidt mere tid med holdet, og spillerne har lært hinanden bedre at kende.

Men uret tikker, og målene suser jo ikke ind i samme grad mod SønderjyskE og Viborg, der er de to hold, Vejle vel har bedst chancer for at indhente.

Den bliver ikke nem.

Næste kamp er ude mod OB, der i den grad har brug for tre point, og så står den på udekampe mod Brøndby og FC København i midten og slutningen af oktober med en Superliga-kamp mod FCN og en pokalkamp mod lokalrivalen AC Horsens imellem.

I Vejle vil man håbe, at Silkeborg og Viborg går i stå, nu hvor oprykkergejsten måske forsvinder sammen med lyset i efteråret.

Men som sæsonen går indtil videre, skal man da nærmest være glad for kun at være seks-syv point fra stregen, når det bliver november, og man får et par måske lidt mere menneskelige opgaver mod SønderjyskE og et Randers-hold, der muligvis er Conference League-træt.

Med Peter Sørensen på trænerbænken og Allan Sousa, Denis Kolinger, Lukas Engel, Tobias Mølgaard og Saied Ezatolahi i truppen bør der være nok firepower til at vinde fodboldkampe.

Men der er nogen, der skal lære hinanden og opgaven at kende i en vis fart, så hullet ikke bliver for dybt før de sidste 15 kampe i foråret.

Du kan læse mere om Vejles dårlige kamp mod Silkeborg i linket herunder.