Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor har FCK problemer med stor transfer

NYHEDSANALYSE: Alle parter vil egentlig det samme, men det betyder ikke, at det er nemt for FCK at hente Denis Vavro i Lazio.

Denis Vavro vakte opsigt i sit comeback til FCK, både med godt spil i en stærk defensiv og markante udmeldinger.

Men hvad skal der ske nu, hvor Vavro formelt skal vende tilbage til den Evige Stad efter lejeaftalen?

Det ser vi nærmere på her.

Det vil FCK
FC København vil beholde Denis Vavro, der har gjort det godt, og som man også ved har niveauet til at spille europæisk gruppespil.

Det giver ikke mening at lede og forhandle længe, hvis man kan få en mand, man er sikker på, så FCK er også parat til at betale.

Men man er jo heller ikke blevet transplanteret over i en Top 5-liga over night, så prisen skal være den rette.

Det vil Lazio
Lazio vil have så mange penge retur på en spiller, det ikke ser ud til, at man tror på.

Det vil også være en hjælp at komme af med lønnen.

Men selvom italienske klubber altid er klar til at handle, har Lazio lidt af et ry for at være hårde forhandlere.

Man kan bare se Riza Durmisis eksempel, han er stadig Lazio-spiller på papiret, selvom transferen nu er fire år gammel.

Det vil Denis Vavro
Tilsyneladende meget gerne til FCK, men givetvis også have så gode økonomiske vilkår som muligt. Kontrakten i Lazio er god, og det gør ikke en aftale med FCK lettere.

Analyse
Parterne har en frikøbsklausul i lejeaftalen, der angiveligt ligger i lejet på syv-otte millioner euro, omkring 55 millioner kroner.

Det ved alle ikke kommer til at ske, også Lazio, der jo ikke forestiller sig, at FCK pludselig slår den danske transferrekord med 20 millioner kroner.

Ifølge italienske medier står de to klubber nu på en pris på henholdsvis fire og millioner euro i transfer - FCK på førstnævnte, hvilket ville gøre Vavro til et af klubbens dyreste køb nogensinde, og Lazio med en pris omkring fem millioner euro, svarende til 37 millioner kroner.

30 millioner kroner virker som et premium på, hvad FCK vil betale for en 26-årig.

Det er ikke fordi, FCK ikke rent finansielt kan betale mere, men fordi man sætter rammer op for sig selv for at overholde budgettet og ikke pludselig giver sig til at betale meget høje transfers, hvilket vil skabe inflation for de priser, man efterfølgende skal betale (klubber, der sælger spillere til hold som FC København, læser i den grad nyhederne, trust me).

Vi ved ikke, hvor nemt eller svært de to klubber reelt har med at få en aftale med Vavro - Lazio i afskeden med en ikke uanseelig kontrakt, og FCK i løn og signon fee, som Vavro og hans agent jo ikke bare siger ja til uden at vide, hvad man får med fra Lazio.

FCK vil med garanti gerne have Vavro klar fra første træningsdag i forberedelserne på den drønspændende, og vigtige, date man har med et andet europæisk subtop-hold i Champions League-kvalifikationen den 16.-17. og 23.-24. august.

Det ved Lazio, som selv er sikker på at spille gruppespil i Europa League, men som selvfølgelig også gerne vil have midler fri til egne spillerhandler.

Så hvem blinker først?

Det kan gå stærkt og ske inden for et par uger, så Denis Vavro er klar til sæsonstart i FC København, og det kan blive en neglebider, hvor der først kommer afklaring lige op til playoffkampene i august, hvis Lazio virkelig stritter imod.

Pilen peger i retning af en aftale, fordi det i sidste ende er i alle tre parters interesse, men det betyder ikke, at vejen dertil med garanti bliver nem og smertefri.

Læs mere om den påfaldende verbale fejde, Denis Vavro i slutningen af sæsonen åbnede med en bredside mod FC Midtjyllands Erik Sviatchenko, her.