Video : Tipsbladet
Superliga

FCM's puslespil: Rekordkøb ligner færdig mand

NYHEDSANALYSE: Det er noget af et puslespil, der skal lægges i FC Midtjylland på især de offensive pladser. Og efter et års koldstart tyder meget på, at Marrony bliver solgt.

FC Midtjylland har mange forwards og kantspillere, mens det kniber mere med at finde faste, stabile målscorere a la Paul Onuachu og Alexander Sørloth.

Midtjyderne møder snart til træning forud for den ny sæson, der gerne skal byde på et nyt europæisk gruppespil og et DM-guld eller som absolut minimum en alvorlig udfordring af FC København.

Til det formål skal man helt indlysende have målscorere, et behov der kan blive endnu større af, at midtbanespilleren og målmageren Evander muligvis bliver solgt.

Vi ser på FCM's puslespil i angrebet her.

Det vil FCM
FC Midtjylland skal finde et par målscorere, men man skal også have klarhed over, hvem der skal ud.

Der bliver travlt på sommerens transfermarked for FC Midtjylland, ikke mindst på de forreste pladser i Superliga-truppen.

Vágner Love og Awer Mabil er stoppet, men man har fået Sory Kaba og Luca Pfeiffer tilbage fra udleje, og så skal man også finde ud af, hvad der skal ske med brasilianske Marrony, der nu har været i klubben i 10 måneder uden at være tæt på at spille en rolle på førsteholdet.

For midtjyderne er det Europa og guldkampen, der tæller – med så stort et budget og så store ambitioner skal og kan man ikke acceptere at tage en mellemsæson, hvor folk får en ny chance.

Så der skal spillere ud, før der hentes nye, store navne ind, og de skal nok komme.

Sådan er angribernes situation
Sory Kaba ligner ikke en spiller med en fremtid på førsteholdet i FC Midtjylland, selvom han egentlig scorede pænt for OH Leuwen i 2021/22.

Kaba skal efter alt at dømme sælges, ellers blive det til et nyt udlån. Broerne blev brændt sidste sommer, og intet tyder på, at de skal bygges op igen.

Luca Pfeiffer er en den største ubekendte.

Skal han have chancen igen efter et fornuftigt år i 2. Bundesliga, vil han selv det, eller er FC Midtjylland for længst videre?

Det er lettere at se for sig, at Pfeiffer får et par kampe i de første uger af sæsonen, men det virker urealistisk, at han er manden, man satser på.
Unge Victor Lind spillede mange kampe og relativt få minutter i 2021/22 og skal vel enten spille mere eller udlejes alt efter konkurrencesituationen, mens den ligeledes unge Frederik Heiselberg skal finde en plads et sted.

Brasilianske Júnior Brumado kan man sikkert købe af FC Midtjylland for det rette tilbud, men det er mere sandsynligt med en ny sæson i FCM, der skal spille mange kampe i et år, der bliver smadret af VM i Qatar.

Til gengæld ser Brumados landsmand Marrony ud til at være en færdig mand i FC Midtjylland, hvis ellers midtjyderne og deres kontakter kan finde interesserede købere.

I foråret var forwarden nær endt i den brasilianske topklub Internacional, da en forlænget ferie i Brasilien slet ikke udmøntede sig i, at rekordkøbet som håbet stod betydeligt skarpere til 2022.

Marrony (i midten) ved ankomsten til FC Midtjylland i sommeren 2021.

Det er langt fra nogen ønskesituation at se en angriber købt til 33 millioner kroner (de sidste 1,5 millioner euro (cirka 11 millioner kroner), FCM skulle betale til Atlético Mineiro her i sommeren 2022 oven i de 22 sidste sommer, slipper man ikke for) slet ikke slår igennem, og end ikke har scoret.

Men hvor skiftet i foråret til Internacional blandt andet døde, fordi brasilianerne ikke fik de aftalte penge for salget af Yuri Alberto til den russiske storklub Zenit Sankt Petersborg, er forhåbningen i FC Midtjylland, at der er et marked for angriberen denne sommer, mest sandsynligt igen hjemme i Brasilien.

Her skal Marrony fortsat have et fornuftigt navn blandt Serie A's rigere klubber, så det lader til, at et dyrt eksperiment slutter denne sommer.

Økonomisk betyder det ingenting for FC Midtjylland i det større billede, hvis man taber 10 millioner kroner på transferen, men det øger naturligvis presset for, at de næste store køb i klubben lykkes betydeligt bedre.

Interesseret i transfers?

Se Tipsbladets liste over sommerens største handler i verden.