Video : Tipsbladet
Superliga

Flere skuffelser: Bliver ikke ved med at gå, AGF!

Tipsbladet er klar med karakterbøgerne for de 12 Superliga-klubbers grundspil. Her er de fire hold i midterfeltet.

Grundspillet er nu spillet færdigt, og vi har fået fordelt de sidste hold til 10 runders nervepirrende slutspil i Top 6 og Bund 6.

Vi gjorde status halvvejs i grundspillet, og det gør vi naturligvis igen nu, hvor holdene er fordelt i top og bund efter 22 runder.

Se Superliga-klubbernes standpunkts-karakterer i oktober.

Her ser vi nærmere på Superligaens midterfelt, der alle fire på forskellig vis har mere til fælles med bunden end toppen, end de selv bryder sig om.

Her er karakterbogen, hvor vi bruger 12-trinsskalaen

AGF
Karakter: 4
Efter 11 runder: 2
Største profil i grundspillet: Patrick Mortensen

Pointhøsten er fin, århusianerne er hamrende stærke på dødbolde, ja de klart bedste i Superligaen siden Uwe Röslers ansættelse på det parameter.

Det samme gælder defensiven, hvor AGF fortsat er et af de sværeste hold at skabe chancer mod.

Men-men-men: Scoringerne i åbent spil, eller rettere manglen på samme, er så markant, at det er et problem.

Over tid går det ikke, at AGF har så svært ved den disciplin. De kan håbe på en opblomstring, som de også oplevede i slutspillet for et år siden, hvor Mikael Anderson og Mikkel Duelund (der trækkes med skader) bliver vigtige.

Men det skal altså løses – lige nu holder AGF sig flot kørende i tabellen på en top-defensiv og på at være Superligaens klareste dygtigste og til tider også mest innovative hold på dødbolde. Det forspring vil rivalerne strække sig langt for at indhente.

Silkeborg IF
Karakter: 4
Efter 11 runder: 12
Største profil i grundspillet: Alexander Lind

Vi har haft SIF markant højere, men det dur bare ikke at runde grundspillet så dårligt af på resultattavlen, som SIF har.

Chanceudnyttelsen var langt over det forventede i efteråret takket være Alexander Lind, nu er den markant under i 2024, og silkeborgenserne har brug for nogle succesoplevelser nu.

Man har to pokalsemifinaler mod FC Fredericia om et par uger og dermed en fremragende mulighed for at nå pokalfinalen, så der er alt at spille for.

Ergo: Silkeborg har muligheder, men det bekymrer virkelig, at man ikke har været bedre til at gribe de endnu større af slagsen, man havde med en topplacering midtvejs i grundspillet.

Lyngby tog et vigtigt skridt søndag med en sejr over Viborg, en uge efter man tabte klart i Parken til FCK.

OB
Karakter: 2
Efter 11 runder: 0
Største profil i grundspillet: Don Deedson Louicius

Det går den rigtige vej for OB i foråret, men nøj, det har holdt hårdt med massive udskiftninger i truppen og januar-investeringer så store, at de faktisk ikke har fået nok opmærksomhed i medierne.

Det er et hvinende dyrt OB-hold, der nu spiller nedrykningsslutspil igen, og det bliver altså kun et to-tal på grund af forårets tiltrængte forstærkninger oven på et bekymrende efterår.

Det her handler fortsat mest om overlevelse, og så at præstere på en måde, så man kan se hinanden i øjnene til sommer og tro på, at man endelig-endelig-endelig bryder ind i Top 6.

Lyngby Boldklub
Karakter: 2
Efter 11 runder: 7
Største profil i grundspillet: Kolbeinn Finnsson

Sikke et kaos-forløb i 2024 og sådan set også i slutningen af 2023, hvor Freyr Alexandersson tydeligvis var i spil i flere klubber i både Danmark og udlandet.

Det efterlader Lyngby et svært sted med et efterslæb oven på ansættelsen og lyn-fyringen af Magne Hoseth.

David Nielsen har på papiret gode folk at disponere med i nedrykningsslutspillet, men at de også kan strikkes sammen til overlevere er der ingen garanti for uanset sidste års overlevelse.

Lyngby vandt en vital sejr over et Viborg-hold i undertal, men det er i sig selv ikke noget klart argument for, at Lyngby i de næste to måneder er bedre end holdene under sig.