Video : Tipsbladet
Superliga

Selv Brøndby skal være bange nu

Det var et pinligt og slattent AGF, FC Nordsjælland smadrede mandag aften, men det er præcis det her FCN, jeg og så mange andre så som seriøs guldudfordrer til FCK for ni måneder siden.

Hvad var det der, AGF?

Det er ikke mere end 11 dage siden, AGF spillede sig i pokalfinalen ved at slå netop FC Nordsjælland, og hvordan det var muligt er lidt svært at huske her til aften.

En masse skader og 90-120 minutter mod Silkeborg i Parken om 2½ uge, hvor sæsonen er på spil, retfærdiggør jo ikke et gigantisk nederlag i Farum – det bliver ikke en sjov tur hjem til Århus.

Når det er sagt, kan den her version af FC Nordsjælland vinde DM.

Det er det FC Nordsjælland, vi så i juli og august, og som vi igen har anet her i foråret og især slutspillet.

Uwe Rösler kaldte efter pokalsemifinalen i Århus Andreas Schjelderup og Ibrahim Osman de bedste en-mod-en-spillere i Superligaen, men det yder jo ikke FC Nordsjælland retfærdighed at reducere holdet til de to 'starlets'.

22 point og lige så mange mål i ni ligakampe hedder statistikken i 2024, og i det enlige nederlag i Parken spillede FC Nordsjælland såmænd også en hæderlig fodboldkamp på en af FCK's udmærkede dage i et udfordrende forår.

I den her version spiller FC Nordsjælland det bedste etablerede angrebsfodbold i Superligaen. Brøndby har haft Vallys tidligere på sæsonen og Suzuki nu, men hverken de eller FC København matcher FC Nordsjællands kombinationsspil eller de evner en-mod-en (og to og tre modstandere for den sags skyld), som Andreas Schjelderup har fundet igen efter et ekstremt svært 2023.

Søndag eftermiddag er der topkamp i Farum, når netop Brøndby kommer på besøg, og når FCN fuldt fortjent kan slå FCM og FCK, kan man naturligvis også slå Brøndby og være tre point efter den nuværende etter efter næste runde.

Det er utaknemmeligt, det der venter nu.

Både Brøndby, FC Midtjylland, FC København og FC Nordsjælland har niveauet til at spille i Europa, men det er nummer fem AGF og nummer seks Silkeborg, der spiller pokalfinale, så et af de fire hold går glip af Europa, mens nummer tre skal spille playoff, nok mod Viborg eller Randers, om den sidste billet.

Det har ingen af de fire hold fortjent, men det nu en gang sådan, virkeligheden er, og derfor er FCN's opblomstring et mareridt for både Brøndby, FC København og FC Midtjylland, der alle tre satser benhamrende hårdt på at spille europæisk til september.

Det kan FC Nordsjælland, og da især Andreas Schjelderup, smadre nu.

FC København så rigtigt, da man forsøgte at hente den purunge nordmand fra Benfica i slutningen af transfervinduet i august sidste år, og han giver præcis den gnist, FC Nordsjælland manglede i så ekstrem grad for et år siden som supplement til den forrygende Ernest Nuamah, der var så alene efter Schjelderups transfer til Benfica.

Superligaen har nu fire guldkandidater inden for seks point med seks runder tilbage – det er naturligvis den Hollywood-afslutning, der er et af formålene med ligastrukturen, og det fungerer i den grad som underholdning og til at presse topholdene til det yderste, uanset at jeg overhovedet ikke er tilhænger af slutspillet.

Næste sving på landevejen kommer søndag, og efter den gigantiske skuffelse, det var at ryge ud af Conference League efter to hjemmesejre med 'AGF-cifre' over Fenerbahce og Ludogorets og pokal-exit vidner det om, at de har noget sportslig bund og modstandskraft i holdet i Farum.

Noget, som vi naturligvis også skal forvente, når man nu har så meget mere at skyde med økonomisk i klubben end på noget andet tidspunkt i klubbens Superliga-tilværelse.

Det bliver et ræs, der vil noget, og selv om FC Nordsjælland nok bedst kan leve med ikke at komme i Europa, kan det med de nuværende formkurver lige så godt blive FC Midtjylland, FCK eller endda Brøndby, der ender på fiasko-fjerdepladsen.