Video : Tipsbladet
Superliga

Her er seks ting vi lærte af Brøndby-FC København

Det var en fantastisk eftermiddag for Brøndby (og FC Midtjylland), mens FC København stadig ikke har fundet formlen til at klare sig uden Zeca, Falk og Daramy.

Brøndby har niveauet til Top 6

Det var ikke perfekt, men man skal godt nok være kræsen og kritisk for ikke at se nogle af de gode takter, der gjorde Brøndby til dansk mester i maj.

Defensiven hang fornuftigt sammen, man fik stresset FC København og givet københavnernes dygtige og vigtige back Kevin Diks dårligere arbejdsbetingelser, end han er vant til at få i Superligaen, og Mikael Uhre og Simon Hedlund skabte konstant problemer for FC Københavns forsvar. Surt show for Mikael Uhre og Brøndby med det vrid og efterfølgende udskiftning i stærke smerter, der ramte angriberen med ti minutter tilbage.

Efter den skrækkelige sæsonstart har Brøndby nu fået 15 point i de seneste otte Superliga-kampe: Det er indlysende, at holdet har kurs mod Top 6 og mere til.

Men skal skabe mere for at vinde medaljer
Det er stadig tankevækkende, at tre af Brøndbys fire ligasejre i kommet med Top 3 i form af FC Midtjylland, FC København og AaB, og at den eneste anden sejr kom mod bundproppen Vejle efter en mareridtskamp, Brøndby på mange måder fortjente at tabe.

Formkurven peger bestemt i den rigtige retning, men der mangler en masse point i de næste ni runder mod de såkaldt nemmere hold, hvis man skal have metal. Var FC København for eksempel kommet foran, havde Brøndby haft sværere ved skabe chancer i en jagt-situation, end FCK og FC Midtjylland har.

FCK ligner et hold, der har brug for vinterpause
Tingene blev bedre efter pausen, men det kan FC København jo ikke bruge til så meget, når lange perioder af første halvleg var så skuffende fra de 11 udvalgte fra rækkens nummer to, som de var.

Det er såmænd ikke så meget energien eller kræfterne, der er problemet, som sammenhængen på et hold, der skiftede en del ud i sommerens transfervindue og savner den solgte Mohamed Daramy og den senede, hårdføre anfører Zeca.

Der er fire Superliga-kampe og tre Conference League-kampe tilbage i efteråret for FC København, og lige nu vil man vel nærmest gerne sælge dem for status quo i forhold til afstanden til FC Midtjylland og så avancement fra det europæiske gruppespil.

Jeg er sikker på, FC København får en fin forårssæson, men lige nu skal man bare overleve.

Fire FCK-nederlag på halvanden måned: Det skal Thorup have løst
FC Midtjylland, Nykøbing, PAOK og Brøndby IF.

I sig selv er det ingen skam at tabe til andre end 1. divisionsholdet, hvilket skete med en masse reserver i startopstillingen, men fejlene og de usammenhængende perioder i de tre store kampe er altså ikke noget, der dufter af et mesterskab.

Som sagt: Der er rokeret meget rundt, og Zecas skade var et endnu hårdere slag end salget af sublime Mohamed Daramy, men cheftræner Jess Thorup og hans spillere og stab skal bare pinedød løse udfordringen i de store kampe. Der er ikke megen grund til at tro, at resten af vejen til vinterpausen bliver nem med PAOK, AGF, Silkeborg og AaB på balkortet.

Man kunne mærke, at Brøndby er 2½ år ældre end FCK
Brøndbys startopstilling var 26 år og 171 dage gammel, mens det tilsvarende tal for FC København var 23 år og 346 dage.

Det er et voldsomt skifte, der er sket i FC København, og det handler ikke kun om Zecas og Rasmus Falks fravær.

I sidste sæson spillede FCK med ligaens ældste hold med en gennemsnitsalder på 27 år og 123 dage, og uden at det skal tjene som undskyldning for FCK, er det ikke vildt overraskende, at et så forynget hold spiller mere ustabilt, mens spillerne lærer hinanden at kende.

At ustabile resultater så overhovedet ikke hjælper FCK frem mod sæsonmålet, der er et dansk mesterskab, er en helt anden sag.

Kæmpe resultat for FC Midtjylland
Om FC Midtjylland får åbnet et hul på seks point til FC København ved vi først ved 20-tiden, men det her var et fedt resultat for vicemestrene.

FCM jagter stadig første sejr i Europa League-gruppespillet, men i Superligaen vinder man bare, også selvom typer som jeg efterlyser, at midtjyderne bliver bedre og mere strukturerede i det etablerede angrebsspil.

Seks points hul i tabellen via en sejr over SønderjyskE kombineret med et overkommeligt kampprogram i Superligaen frem mod vinterpausen vil gøre det her til en perfekt søndag for ulvene.