• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Hvad er planen? Tavse BIF-ejere skylder forklaring

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Skal der bruges millioner på transfers? Hvad med træneren og sportsdirektøren? Hvad er planen? Brøndbys nye ejere skylder en forklaring og en konkret plan.

Af Troels Bager Thøgersen

Det har ikke været kønt at følge Brøndby det seneste halve år, og her tænker jeg ikke på det ujævne spil på banen.

Der er lagt op til fest fra Brøndbys side, og det forstår jeg sådan set, efter man i den forgangne kunne præsentere en samarbejdsaftale mellem klubben og fanafdelingen.

Men at alt skulle være godt nu er for naivt. Skænderierne mellem Brøndbys fans har været grimme, og der er for mange ubesvarede spørgsmål.

Skænderierne er et symptom på, hvor dybe grøfterne er blevet gravet mellem de orange, der helst bare vil have de nye ejere GFH ud i morgen, og de mange, der bare vil have det bedste ud af situationen og støtte holdet.

Jeg har udtrykt forståelse for, hvorfor de ‘orange’ er så bekymrede på vegne af deres klub, og jeg har heller ikke tænkt mig at slå nogen oven i hovedet for at støtte deres hold - det er jo ikke fansene, der har opfundet multiklub-modellen.

Omkring førsteholdet har det til tider også været en anelse svært at fornemme kursen, og hvor man skal hen med spillet og truppen.

Hvem skal blive? Hvem skal videre? Skal ‘CV’ og Jesper Sørensen skrue truppen og spillestilen sammen, hvem skal de gøre det sammen med, hvad med de andre klubber, ejergruppen har del i, og hvad er den langsigtede strategi?

Måske er det svært for en børsnoteret virksomhed at melde ud i detaljer, før alt er på plads.

Men resultatet af den larmende tavshed har været en masse usikkerhed.

Usikkerhed, der har pustet til spliden mellem fansene, for hvad var egentlig GFH’s plan med Brøndby.

Usikkerhed, der har ført til en masse tvivl omkring førsteholdet, for hvad skal man egentlig?  satse helt vildt på de unge, købe dyre stjerner ind, hente skandinaver eller dyre sydamerikanere, unge eller gamle spillere, tiki-taka-spillere eller ren, rå Red Bull-energi?

Pseudo-diskussion vil nogen måske mene, men det har da udspillet sig i praksis i ligaen i foråret med et forsøg på at blive boldbesiddende, som så blev vekslet til mange mand bag bolden og kontraløb efter 0-4 mod Randers.

Der er næsten lige så mange om ovenstående, som der er spillere, trænere, ledere og fans, og også derfor savner man i så høj grad en tydelig kurs.

Det var interessant, hvad den erfarne journalist Søren Sorgenfri tidligere i denne uge kunne fortælle om et markant øget spillerbudget.

Men vi mangler at få at vide, efter hvilken plan pengene i så fald skal bruges, og hvordan man vil gøre det bedre end FC Midtjylland og FC København, der har haft deres problemer med at få værdi for pengene de seneste år.

Alt det her er glemt om fem måneder, hvis Brøndby ligger i toppen af ligaen.

Men mon ikke det vil blive noget nemmere at forlige tribunerne, hvis der kommer en klar plan at forholde sig til.

For slet ikke at tale om, at det er nødvendigt med at få valgt en retning nu, før de øvrige Superliga-klubber gør konkurrencen om medaljerne endnu hårdere.

Ja, der er givet et lån på 30 millioner euro, der bliver købt spillere, og man vil være en magtfaktor i Skandinavien.

Men indtil vi hører præcis hvordan, det skal ske, og hvad ejerne vil med Brøndby og med tanke på deres række af andre klubber, vil alle de her spørgsmål og tvivlen nage og nære uenigheden.