Superliga Troels Bager Thøgersen

I dag elsker – næsten - alle FCM

Foto: Getty Images

NYHEDSANALYSE: OB’s nedtur og FC Midtjyllands sejr er en stor gave til fire af konkurrenterne i ligaen.

Af Troels Bager Thøgersen

Da Evander sendte det sidste straffespark i nettet, hjalp han og FC Midtjylland samtidig holdene på de efterfølgende pladser.

Hvis ikke Silkeborg IF foragtede FC Midtjylland og klubbens patent på regionens navn, burde man vel sende en gavekurv til Ikast og måske også Rasmus Carstensen til en pris, FCM vil betale, for at SIF nu som minimum skal spille gruppespil i Conference League.

Hvis SIF snyder oddsene i playoffrunden, kommer de endda i Europa League, og det er 60-70 millioner kroner værd, for ikke at tale om hvor fedt det bliver for Silkeborg at spille det første gruppespil i klubbens historie.

Brøndby er ikke sikret noget gruppespil, men man slipper for den playoffkamp mod Viborg FF, man ellers skulle have været vært for på søndag.

Anden runde i Conference League-kvalifikationen er lang vej til et gruppespil, men Brøndby sparer da et skridt på vejen og en kamp, cheftræner Niels Frederiksen med rette kaldte for uretfærdig tidligere på ugen.

Resultatet betyder, at AaB er tilbage i spillet om den sidste europæiske billet.

Nordjyderne opjusterede regnskabet og ville være favorit på hjemmebane mod Viborg.

Og vi andre får et matchup, der er blevet ekstra interessant af TV MidtVest-dokumentaren om Viborg FF, der havde præmie i søndags.

Der er mildest talt ikke megen kærlighed fra Viborg til AaB, efter nordjyderne efter VFF’s mening mere eller mindre stjæler Lars Friis ud af det blå i januar, og der er mere eller mindre garanti for drama på søndag.

Det hjælper nok ikke, at det efter pokalfinalen torsdag kom frem, at Viborgs Lars Kramer ifølge Ekstra Bladet skifter til AaB.

Og for Viborg er ærkerivalens pokalsejr også god, da AaB sluttede medaljeslutspillet i skidt form i modsætning til Brøndby.

Viborg vandt 5-2 i Aalborg i oktober, hvor man pressede hjemmeholdet sønder og sammen, og den succes vil og skal man tro på en gentagelse af efter et fint slutspil.

I dag elsker alle FC Midtjylland, eller i hvert fald deres pokalsejr og effekten af den, mens OB kan glæde sig over, at takterne i kampen og de to seneste måneder giver håb om at spille i den sjove halvdel af rækken efter sommerferien.

Og Evander?

Pokalfinalen var nok et bevis på, at han er en af ligaens bedste på sin position og vel den bedste kombinationsspiller, når han har Anders Dreyer som wingman.

De fik ikke scoret i 120 minutters åbent spil takket være Hans Christian Bernat, men det gør selvfølgelig ingen forskel i det spil, der følger, når tømmermændene har lagt sig og der er sommerferie.

FC Midtjylland sætter prisen skyhøjt og vil helt sikkert gerne have Evander med minimum indtil, at man har sikret sig et gruppespil.

- Evander er jo for god til Superligaen. Han brænder banen af så mange gange, så vi får svært ved at holde ham over lang tid, men vi spiller jo 13 kampe, inden transfervinduet lukker. Han er i hvert fald en af de næste spillere på affyringsrampen, sagde Claus Steinlein efter pokalsejren.

- Han skal være ét af vores dyreste salg nogensinde. Han er en guddommelig fodboldspiller.

Midtbanespilleren og hans lejr synes nok, det er ved at være tid til en transfer og et velvilligt nik fra FCM-ledelsen, når tilbuddet kommer.

Evander vil uanset hvad være savnet, når han på et tidspunkt tager fra FCM.

Nu kan han og klubben glæde sig over en solid slutning på sæsonen med et trofæ før endnu en sommer, der sandsynligvis byder på masser af forandringer.

Og hvis det var sidste aktion i FCM-trøjen, var det vel ikke så ringe endda, ligesom David Ousted simpelthen sluttede karrieren med at redde et straffespark og dermed vinde sin første seniortitel i Danmark.