• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Kun FCK matcher iskolde FCN her i 2022

Foto: Getty Images

LEDER: FC Nordsjælland kommer ikke i nærheden af medaljeskamlen, men efter et rædsomt 2021 betaler blandingen af handlekraft og tålmodighed i foråret sig i den ny sæson.

Af Troels Bager Thøgersen

Dette er en leder fra Tipsbladets trykte udgave fredag 29. juli 2022.

2022-tabellen i Superligaen kan hverken bruges til at uddele medaljer, nedrykninger eller pladser i Top 6, hvilket de skal være glade for i Århus og ærgre sig over i Vejle.

Men et kig på Superliga-klubbernes resultater her i kalenderen afslører, at FC Nordsjællands forbedrede resultater ikke kun er begrænset til to overraskende udebanesejre over OB og den onde ånd gennem flere år, Brøndby IF.

Det forsvarende mesterhold FC København har tabt tre af 17 ligakampe i 2022, og det matcher kun FC Nordsjælland, der har 26 point og altså kun tre nederlag siden nytår.

På Vestegnen i søndags løb FC Nordsjælland effektive kontraløb mod et Brøndby IF, der stadig ikke just emmer af offensiv overskudsfodbold og dødsensfarlige topangribere med mål i fødder og pandebrask, når man frivilligt eller ufrivilligt skal have kuglen meget.

Simon Adingra er solgt til Brighton og havde stået som en større Superliga-profil, end han gjorde i FCN's 2021/22-sæson, hvor man i efteråret for ofte lignede et 1. divisionshold.

Magnus Kofod er skiftet til Venezia, men de nye folk fra januar ser nu ud til at komme i omdrejninger med Andreas Schjelderup på tavlen to gange efter et jævnt 2021/22 og januarkøbet Benjamin Nygren ligeledes på måltavlen, mens Adamo Nagalo er kommet flot fra start i forsvaret og tilliden til Andreas Hansen indtil videre er velbegrundet, efter man betalte et beløb svarende til cirka en million euro for AaB's reservekeeper, der var lejet i foråret.

Det skulle overraske mig, hvis ikke FC Nordsjælland er god for en handel eller to til i de kommende uger, sandsynligvis med den type unge spillere, man har forkærlighed for og stor succes med.

De 'gamle' spillere som Andreas Hansen, Erik Marxen og Kian Hansen kunne måske få selskab af en enkelt erfaren midtbanespiller.

Men FCN, der i 2020 og 2021 også havde et godt øje til den senere FCK-spiller Ísak Bergmann Jóhannesson, vil helst bruge skejserne på de helt unge folk som Schjelderup, der helt klart er linet op som det store salg næste år, eller nyslåede seniorspillere som Benjamin Nygren fra Genk og Mads Hansen fra FC Midtjylland.

Det er naturligvis stadig for tidligt at sige endegyldigt, at FCN er tilbage i en Top 6, der er mere ombejlet end på noget tidspunkt i Superliga-historien, og hvor man konkret skal vippe hold som sidste søndags modstander og 2021-mester Brøndby, AaB, Randers FC og Silkeborg IF ud af bedste halvdel for at komme med. FCN startede også med fine resultater sidste sommer, før man skiftede total karakter og lignede et kommende 1. divisionshold i september, oktober og november.

Men tålmodigheden med truppen og cheftræner Flemming Pedersen ser ud til at lønne sig sammen med troen på januarkøbene, der måske ikke kom blæsende og slugte alle pointene i Tipsbladets profil-kåring i foråret, men som nu er med til at give FCN en flyvende start på en ny sæson.