Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Conference League er den nye Toto Cup - Superligaen skal undgå den

UEFA's tredje klubturnering er ikke attraktiv, og derfor skal danske hold skrabe masser af point sammen i Europa, så man holder den noget mere på afstand, skriver Tipsbladets chefredaktør i dagens anden leder.

Lederen er fra fredagens trykte udgave af Tipsbladet. Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Conference League? Den femtebedste række i England?

Man er lovligt undskyldt, hvis overskriften her forvirrer, for det er et mystisk navn, UEFA har valgt til den ny turnering, der begynder i sommeren 2021.

Conference League er den tredje UEFA-klubturnering, der skal ligge under Europa League, og vi ved allerede nu, at den fjerde og femte plads fra Superligaen giver billet til turneringen, mens nummer ét og to i Superligaen skal spille Champions League-kvalifikation og pokalvinderen ryger i Europa League-kvalifikationen.

Læs også:FCM-boss om europæisk gruppespilsgaranti: Det er helt unikt

Turneringen er alligevel værd at bide mærke i nu, fordi FC Midtjyllands og AGF's point i den kommende uges kampe mod Ludogorets og Honka bliver vigtige i kampen for at undgå, at Conference League skal fylde mere for Superliga-klubberne i fremtiden.

Forklaring følger: Conference League kommer til at få relativt få præmiepenge og skal såmænd nok blive udfordrende i forhold til at nå gruppespillet. Europa League bliver særdeles attraktiv i forhold til præmiepenge, men den bliver også skåret fra de nuværende 48 til 32 hold.

Det gør det sværere at komme med, og hvad der er endnu værre for Superligaen, får man kun ét hold i Champions League-kvalifikationen og de resterende tre hold i Conference League-kvalifikationen, hvis Danmark rutsjer ned fra den nuværende 13. plads på UEFA-ranglisten og ud af Top 15.

Når man først er i Conference League, er der bogstavelig talt ingen vej op ud over at vinde turneringen og dermed kvalificere sig til Europa League sæsonen efter, eller ved at man bliver national mester og året efter formår at slå sig igennem til enten Champions League- eller Europa League-gruppespillet.

Læs også:TV-station bekræfter: Køber rettighederne til at vise to europæiske turneringer

Danmarks placering lige nu på den liste, der giver adgang til de europæiske turneringer fra 2022/23?

Nummer 15, 2,5 ranglistepoint foran Serbien og yderligere et my foran Schweiz og Grækenland.

Det er den rangliste, FC Midtjylland og AGF i næste uge skal samle point til, og selvom der selvfølgelig er mere ved at nå et gruppespil, skal man ikke undervurdere værdien af de point, der kan skrabes sammen i kvalifikationen.

Læs også:Avis: TV 2 sikrer sig Europa League-rettigheder

Læs også:NENT køber Champions League-rettigheder for yderligere tre år

Læs også:Avis: FCK vil sælge spiller for over 100 millioner inden for fem år