• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Avis: FCK vil sælge spiller for over 100 millioner inden for fem år

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge Ekstra Bladet har FC København ambitioner om at sælge sin første spiller for over 100 millioner kroner inden for de næste fem år. Omvendt vil klubben også slå sin egen købsrekord på 30 millioner kroner.

Af Anders Dehn

Europæisk fodbold forandrer sig i disse år, og FC København har ambitioner om at følge med tiderne. Det betyder blandt andet, at salgspriserne på klubbens spillere stiger, og at mestrene har solgt sin første spiller for over 100 millioner kroner inden 2025, skriver Ekstra Bladet.

Det er i hvert fald planen fra ledelsesgangene i Telia Parken. Samtidig regner FCK også med at slå sin egen rekord for indkøb, som aktuelt er på omkring 30 millioner kroner. Og det formentlig flere gange.

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - FC København

Det skal blandt andet ses i det lys, at transferpriserne stiger overalt i Europa. Men det er også, skriver Ekstra Bladet, et udslag af, at det bliver vigtigere og vigtigere for FCK at vinde det danske mesterskab.

Det bliver nemlig i fremtiden det eneste adgangskort til Champions League og Europa League, hvor klubben kan tjene mange millioner. Det kan den ikke i UEFA's planlagte tredje europæiske turnering, Conference League.

Læs også:FCK, BIF eller FCM: Her er de nominerede til årets Superliga-spiller

FC København har været Danmarks mest faste deltager i UEFA's turneringer i dette årtusinde. Holdet har kvalificeret sig til et europæisk gruppespil i 13 af de seneste 14 forsøg, men det bliver altså sværere at fastholde den kadence i fremtiden.

For mens FCK kan nøjes med en sekundær placering i Superligaen og stadig komme i Europa League-kvalifikationen, som det ser ud i øjeblikket, forsvinder den mulighed i fremtiden. Og derfor skal holdet helst vinde guld hvert år.

Læs også:Superliga-trænernes pointsnit: Nye folk imponerer

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud