Video : Tipsbladet
Premier League

Leder: Vilde Premier League - det her er uhørt

Premier League er rigtig vild i år - pg det er voldsomt svært at forudse, hvordan sæsonen kommer til at udvikle sig.

Leder fra Tipsbladet fredag 25. december

Hvis Jürgen Klopp skulle have skrevet manuskriptet til sin drømmesæson, havde der nok ikke været et nederlag på 2-7 til Aston Villa indbygget som en tidlig cliffhanger i efteråret.

Han havde nok heller ikke valgt at møde FC Midtjylland i Champions League, sådan som han hidsede sig op over, at FCM-spillerne vovede at begå frispark på hans folk.
Og i Brendan Rodgers' drejebog til Leicester City havde der ikke været skrevet nederlag til Everton, Fulham, førnævnte Villa og West Ham i de første tre måneder.

Ikke desto mindre er Liverpool etter, Leicester toer og Manchester United er treer trods alle Solskjærs fortrædeligheder og et trist Champions League-exit, mens Manchester City nærmest uden for de europæiske pladser efter 13 kampe er helt uhørt.

Læs også:Bayern München opgiver at beholde stjernespiller

Kan Carlo Ancelottis Everton på fjerdepladsen stikke snuden frem? Har José Mourinho ret i, at hans Tottenham har været døduheldige med kun ét point i de tre seneste kampe, netop som de var kommet øverst i tabellen?

Liverpool er favorit, men mesterskabet er overhovedet ikke krystalklart, som det var for 12 måneder siden. Holdet har stået mod skaderne og har faktisk overrasket mig, fordi det næsten er naturstridigt at ligge så godt efter at have kørt med sømmet i bund, siden 'Kloppo' blev boss i efteråret for fire år siden.

Med kampe mod WBA og Newcastle bør Liverpool også ligger nummer ét om en uges tid, men derfra er der altså stadig 23 ligakampe tilbage på lidt under fem måneder ved siden af Champions League og pokalturneringerne.

Andre bør have chancen i år, men griber de den? Overskriften på denne tekst hentyder ikke mindst til, hvor uforudsigelig sæsonen er med spillere inde og ude af corona-karantæne. Min tese er, at spillerne allerede nu er segnefærdige, og det føles sådan på de uforudsigelige resultater og den tætte top.

Læs også:Rasende Åge Hareide boykotter norsk medie

Det kan også ende med at være Liverpools redning, for havde man en udfordrer, som Manchester City trods alt var det meste af sidste sæson, kunne man næppe forsvare titlen.

Denne gang kan mange glæde sig over, at også deres hold har en reel mulighed i konkurrencen med de ellers så uovervindelige superhold fra Liverpool og Manchester.
Så frem med dartpilene og skydelysten og god fornøjelse med jule- og nytårskampene fra England.

I fredagens Tipsbladet får du også:
Målmandskåringen Det Gyldne Bur, hvor 2020-vinderen præsenteres
Stort interview med Mikkel Beck om tiden i Middlesbrough
En Stille Fodboldsnak med Morten Pape
Superliga-nedtakt
Spiltips
Resultater

Læs også:Julestatus på Superligaen: Her er årets bedste og dårligste hold

Læs også:Medie: Her er millioner-klausulerne i Mæhles Serie A-skifte

Læs også:FCM-træner havde følelse af afmagt: Ville ind på banen og tackle