• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Messi, Midtjylland og Viborg - seks forudsigelser om 2021

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, har kigget i krystalkuglen og kommer her med sine forudsigelser for 2021.

Af Troels Bager Thøgersen

Transferlederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

2021 tegner til at blive endnu et hæsblæsende år i fodboldverdenen både på og uden for banen.

Her er seks forudsigelser om fodboldåret i Danmark og udlandet.

FCM forsvarer det danske mesterskab

For et år siden var jeg én af dem, der fejlagtigt troede, at FC København ville indhente fire point på FC Midtjylland i de sidste 16 spillerunder i sæsonen.

2020 blev som bekendt i stedet endestationen i FC København for manager Ståle Solbakken, mens FC Midtjylland i de sidste spillerunder kunne sende adskillige reserver i kamp, fordi man allerede havde vundet DM.

Her i 2021 er toppen ekstremt tæt efter 13 hurtige runder fra midt-september til jul, men uden Champions League-kampe på programmet og med en meget stærk trup tror jeg, FC Midtjylland vinder mesterskabet relativt sikkert, uden at man nødvendigvis er matematisk sikker fire-fem runder før tid.

FC Midtjyllands idealopstilling er uhyggelig stærk, og det ser ud til, at man venter med udsalget indtil sommer, så hverken Brøndby, AGF eller FCK når helt op i sidste ende.

Det lykkes endelig Viborg FF at rykke op

Det er kritisk for Viborg FF, at cheftræner Jacob Neestrup nu ikke længere er cheftræner for VFF men er tilbage i FC København som assistenttræner for Jess Thorup.

Neestrup gjorde VFF til en force i 1. division, og som om det ikke var nok, snuppede den helt store oprykningsrival Silkeborg i denne uge den stærke keeper Patrik Gunnarsson, som Viborg havde lejet i Brentford i efteråret.

Dermed er der stadig et par uafklarede spørgsmål, der skal besvares korrekt af Viborgs sportschef Jesper Fredberg og direktør Morten Jensen, og Silkeborg på 31 point stirrer glubsk op på VFF og Esbjerg, der begge har 38.

SIF og Esbjerg er vel stadig favoritter til oprykning og får rigelig af kampe, tre hver, mod Viborg i den nye 1. divisionsstruktur til at sætte viborgenserne på plads. Men jeg tror faktisk, at Viborg holder i mål, selvom det bliver tæt.

EM bliver flyttet til ét eller få værtslande

Coronavirussen kommer til at skabe kaos i fodboldkalenderen og EM-forberedelserne, og det ender med, at slutrunden bliver flyttet til en enkelt værtsland som Tyskland eller Rusland, eller til to til fire værtslande i stedet for de nuværende 11.

Det kan ikke udelukkes, at spillerne på landsholdene og i de største ligaer i Europa på kontroversiel vis bliver vaccineret i løbet af et par måneder, så både ligaer og EM kan spilles som planlagt. Men det virker aldeles urealistisk på mig, at man kan flyve fans rundt mellem europæiske lande til juni, der er hverken vacciner eller tid nok til at nå at kunne spille EM som planlagt. Så kan UEFA lige så godt flytte EM og gøre en besværlig logistik lidt lettere.

Jeg krydser alt, der krydses kan for vacciner og hjælp i form af godt forårsvejr, men lige nu virker det naivt at tro på helt eller halvt fyldte EM-arenaer i 11 værtslande til juni.

Manchester vipper Liverpool af pinden

Og det bliver City, der gør det.

Toppen i Premier League er meget tæt i denne sæson, hvor holdene mangler energien og derfor ikke kan spille det presspil, de er vant til.

Manchester City er også ramt af det komprimerede kampprogram, men via en genopstanden John Stones og Ruben Dias ser Josep Guardiola endelig ud til at have fået styr på sit forsvar. Anført af en forrygende Kevin De Bruyne er offensiven så god, at man kommer til at skrabe nok point sammen til et mesterskab, selvom holdet ikke er lige så stærkt som i 2018/19-sæsonen.

Liverpools forsvarsskader kommer til at koste for meget i tabellen, Manchester Uniteds forsvar tror jeg heller ikke nok på, og Leicester og Tottenham holder ikke helt til målstregen. Så det bliver City, der vinder en tæt kamp om det engelske mesterskab, og som samtidig står udmærket placeret til et nyt attentat på Champions League-titlen.

Juventus vakler, og Atlético snyder Real og Barca

Det komprimerede kampprogram og den samfundsødelæggende coronavirus skaber mere usikkerhed om ligaerne, end vi har set i efterhånden mange år.

I andre holdsportsgrene har kampprogrammet og usikkerheden set ud til at favorisere de etablerede hold med de største stjerner, men situationen ser i fodbold ud til at gøre spillet endnu mere uforudsigeligt.

Topholdene kan ikke holde til at løbe lige så mange spurter i presspillet, som de har gjort de seneste år, og så ser situationen også ud til at fange hold som Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, der allerede inden marts 2020 så ud var i tilbagegang.

Juventus anført af den cheftræner-uprøvede Andrea Pirlo har haft gevaldige klumper i præstationerne, og det samme har FC Barcelona og Real Madrid, der ganske vist er ret tæt på Atlético Madrid på førstepladsen men ikke overbeviser spillemæssigt. Atlético lader til at have en fordel i evnen til at spille meget sikkert defensivt med en ret lav bagkæde, noget Barcelona og Real Madrid ikke formår.

Juventus slog tilbage onsdag aften med en 3-1-sejr over AC Milan, men jeg tror, en af Milano-klubberne vinder Serie A, mens Atlético Madrid holder i mål i Spanien.

Messi skifter klub: Det kunne Neymar og Ronaldo også, hvis 2021 ikke var kaos

I Barcelona håber fansene og flere af præsidentkandidaterne til det snarlige valg, at man kan overtale Lionel Messi til at blive. Med præsident Josep Bartomeus afgang i efteråret blev vejen dertil da også nemmere, men jeg har alligevel svært ved at tro, at Lionel Messi kan blive efter selv at have sagt, at Barcelona havde brug for en ny start uden ham.

Med VM 2022 i horisonten kunne et skite til Qatar-ejede Paris Saint-Germain give mening, fordi PSG i højere grad end de øvrige superklubber tager politiske hensyn og er villig til at tvinge cheftræneren til at tilpasse sig individualister. Hvis 2021 ikke så ud til at blive lige så økonomisk presset som 2020, kunne jeg også have forestillet mig, at Neymar og Cristiano Ronaldo havde skiftet hold, men de operationer kan næppe løses med de enorme transfers, de i modsætning til en Messi-handel ville kræve.

Køb Tipsbladet fredag og læs om Morten Olsen og hans syn på Christian Eriksen samt det danske landshold. I avisen får du også et stort interview med den tidligere AaB-profil Oliver Abildgaard, der nu spiller for Rubin Kazan, du kan læse om danske stjerner, der røg på bænken i deres klubber, og så går vi tæt på Steven Gerrard og Rangers FC, der cruiser mod det skotske mesterskab. Som altid købes Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus