• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Inspirerede Klopp: Sådan passer han til United

Foto: Getty Images

ANALYSE: Det er fremragende, hvis Manchester United får fingre i Ralf Rangnick, men det er også en helt anden kurs end under Ole Gunnar Solskjær og på transfermarkedet symboliseret ved nostalgi-prestigekøbet af Cristiano Ronaldo.

Af Troels Bager Thøgersen

Det giver i den grad mening for Manchester United, hvis det lykkes at forhandle tyske Ralf Rangnick fri af Lokomotiv Moskva.

Ifølge The Athletic, der fortalte om aftalen først, og flere andre britiske medier skal Rangnick være Manchester United-manager resten af sæsonen, og derefter skal han være konsulent i to år med omfattende indflydelse på klubbens retning, givetvis inklusiv hvem der skal være ny United-træner.

Hov, var det ikke en fejl, det der? For i England hedder det jo en manager?

Ja, det har det gjort i det meste af fodboldhistorien, men hvis den her aftale bliver til noget, og Ralf Rangnick får magt, som han plejer at kræve (noget der blandt andet betød et nej til at overtage AC Milan), kan jeg garantere jer, at den næste permanente United-boss på trænerbænken så udpræget en træner, ikke en manager med indflydelse på spillerhandler.

Ralf Rangnick (til højre) var med til at opfinde Julian Nagelsmann (til venstre) som cheftræner i Leipzig.

Ralf Rangnick er i høj grad den åndelige fader til den offensive tyske stil, som den ser ud i dag med en blanding af det velkendte pres og det gode, enormt komplekse boldbesiddende spil, som Jürgen Klopp praktiserer i Liverpool, og som Rangnick på mange måder skabte i Red Bull-organisationen som fodboldchef og siden som cheftræner for RB Leipzig.

Rangnick ses som en hamrende dygtig og krævende fodboldmand med evnen til at tænke og arbejde strategisk – ikke bare på den der lallede fodboldmåde men reel, ægte strategisk ledelse.

Han er et scoop for Manchester United, ikke så meget fordi han skal styre skuden bare nogenlunde intakt i land til maj, men på grund af den efterfølgende rolle.

Og det er her, jeg er meget spændt: Mener Manchester Uniteds ejere i familien Glazer det her alvorligt?

Ralf Rangnick er som sagt et scoop, men kun hvis man har givet ham de rigtige beføjelser.

Fodboldklubber fungerer ofte bedst, når der er sammenhæng i det, man vil fra øverste niveau i ejerkredsen og bestyrelsen til omklædningsrummet.

Men i Manchester har familien Glazer og deres direktør Ed Woodward bevist, at de ikke magter den opgave.

Ed Woodward (forrest) har ikke haft meget held i den del af forretningen, der handler om fodbold.

De har søgt og søgt siden afskeden med Alex Ferguson, og måske er det lige præcis det, de her har fundet: En ny mand til at styre alt og bygge en reel struktur og fodboldkultur, som fungerer i virkelighedens verden i stedet for bare at være et tåget forsøg på at genskabe fortiden og sige nogle lækre ting om Ferguson-æraen, der ser godt ud på sociale medier og aktiekursen.

Og så er det, jeg spørger: Hvorfor købe Cristiano Ronaldo 27. august for så at hyre Ralf Rangnick tre måneder senere?

Vi taler et superstjerne-køb, der totalt slog Manchester United taktisk ud af kurs, fordi Cristiano Ronaldo ganske enkelt ikke deltager i presspillet, hvilket svarer til at spille med trekvart markspiller mindre end modstanderen.

Den slags kan en moderne træner med fokus på kollektivet som Ralf Rangnick (glem, at han er 63 år, det er ligegyldigt) ikke bruge til noget, når målet er at vinde trofæer i stedet for at skaffe sidsteminuts-point mod underlegne modstandere og en masse visninger på Instagram og Facebook.

Hvorfor forlænge Ole Gunnar Solskjærs kontrakt 24. juli, så kontraktudløbet var 2024?

Og hvorfor i alverden forlængede man aftalerne med Solskjærs assistenttrænere et godt stykke inde i efteråret, hvor det var tydeligt, at man som kollektiv var et af de dårligst fungerende hold i Premier League og Champions League?

Ralf Rangnick giver i den grad mening, hvis man giver ham frie hænder og ubegrænsede midler til at skabe en rigtig, moderne fodboldklub.

Men Manchester United har i flere år mindet mere om en af de store forlystelsesparker, der ligger i nærheden af ejernes andet store sportshold, Tampa Bay Buccaneers i Florida.

Det her kan være en genistreg af Manchester United, og hvis den viser sig at være det, udstiller det også, hvor skøre de seneste måneder har været.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020