Video : Tipsbladet
Superliga

Thorups store test minder om mesterværket i FCM

Der skal lægges puslespil i FC København efter Zecas skade.

Tilbage i sensommeren i 2017 lavede Jess Thorup et genialt træk.

Modstanderne havde gennem et stykke tid haft for let ved at lukke midtjyderne ned offensivt, især ved at lægge sig helt tæt på FCM’s quarterback Jakob Poulsen, der som en anden Tom Brady lå dybt på midtbanen og styrede spillet med en overlegen spilforståelse og pasningsfod.

En af de dygtige assistenttrænere i klubben foreslog, at man skiftede til et tremandsforsvar og dermed åbnede for flere en-til-en-dueller, som midtjyderne bare er drønstærke til. Det virkede, Jakob Poulsen fik ekstra plads, og på ryggen af et forrygende stærkt forsvar snød man Brøndby for et ellers fortjent sæt guldmedaljer.

Vi er bestemt ikke ude i et formationsskifte her i 2021 i København, men Carlos Zecas skade må alligevel vække alvorlige bekymringer, hvilket Thorup da også har meldt klart ud.

FC København har et mere åbent hold, end man havde under Ståle Solbakken, hvilket både giver mange og ofte flotte mål, men også kampe, hvor de defensive spillere er mere overladt til sig selv end i gamle dage.

Her var Carlos Zeca bare enormt vigtig, og som Morten Bruun var inde på i sidste weekend i en klumme i B.T, virker FCK-holdet for porøst og nogle gange fortabt uden talismanen.

Så hvad gør man i stedet?

Det er oplagt, at Lukas Lerager skal have en hovedrolle, men skal han have Zecas oprydderrolle?

Er det Jens Stage, der skal spille derinde, indtil Rasmus Falk er tilbage og posen rystes igen, eller skal den dyre, 18-årige islænding Ísak Jóhannesson derind?

Et friskt alternativ er Kevin Diks, der virkelig har energien og er blevet en endnu bedre back end i AGF. Det er ikke ufarligt at tage ham væk, men tanken må tænkes.

Får man de ekstra brikker ved at hive Jonas Wind ned som offensiv midtbanespiller og Kamil Wilczek ind i front, mens Pep Biel så kan ryge på kanten eller tilbage ved siden af Lerager?

Muligheder er der mange af, men det handler om at finde den rigtige og at gøre det hurtigt, nu hvor FCM faktisk er tilbage i guldformationen fra 2017/18 og truer med at vinde rub og stub.

Få dagens Tipsbladet - det ligger inde i Fredagsudgaven af Ekstra Bladet.