Video : Tipsbladet
Superliga

Transferkongerne FCK og FCM kan lære af Silkeborg

FC København og FC Midtjylland har lidt at lære af Silkeborgs offensive succes i denne sæson.

Denne leder er fra Tipsbladets trykte udgave fredag 6. maj 2022.

Da FC Midtjylland i 2020 vandt DM efter at have købt Silkeborgs topscorer Ronnie Schwartz, havde jeg nok forsvoret, at jeg skulle skrive det her mindre end to år senere.

Men hvor kunne FC Midtjylland og FC København dog lære noget af den nuværende udgave af SIF.

I ved, at jeg er glad for regnestykker.

Hvor mange mål har FC Midtjylland og FC København fået ud af at købe Marrony, Edward Chilufya, Mamoudou Karamoko, Akinkunmi Amoo og stange flere andre store kontrakter ud?

For de omtrent 90 millioner kroner, alene disse fire spillere har kostet, har de to klubber til sammen fået en enkelt ligascoring ved den i øvrigt lovende Chilufya.

De to store klubber skal bruge millioner på angribere, og de kan ikke tage hverken et helt eller halvt år med jævne eller dårlige resultater for at spille et hold sammen.

Men man kunne nu godt ønske sig, at de fik bare lidt mere ud af pengene og anstrengelserne, end de gør nu, hvor de skal afgøre DM.

Søndag aftens kamp i Herning var såmænd intens nok, især for os på stadion, men det var lidt en ynk at se så mange spildte tilløb, der gjorde 0-0 til det indlysende slutfacit.

Så var der anderledes smæk på i Silkeborg aftenen efter.

Nicolaj Vallys og Nicklas Helenius har Kristoffer Pallesen og AaB under kærlig behandling i mandagens kamp.

AaB fulgte med takket være Louka Prip og de fejl, Silkeborg nogle gange begår, når man tager chancer.

Men det blev så sandelig belønnet med fire scoringer og nu tre mand, Nicklas Helenius, Sebastian Jørgensen og så Nicolai Vallys, der har scoret mindet 10 ligamål.

Hvilke af FCK’s forwards har scoret mest i ligaen? Ja det svar er cirka umuligt at give med fire mand på to scoringer hver. Jonas Wind, straffesparkskytte eller ej, mangler.

Og FCM’s mest målfarlige mand efter den centrale midtbanespiller Evander, Júnior Brumado, har scoret et enkelt mål siden efterårsferien. 

Kun Anders Dreyer, hentet i Rusland på grund af krigen i Ukraine, holder dem reelt oppe med en realistisk chance for at vinde guld.

I denne sæson har de to topklubber været villige, for ikke at sige ødsle, med pengene.

Det kan se langt bedre ud senere i år, hvis FCK får sat turbo på supertalentet Roony Bardghji og Amoo fra Djurgården, men lige nu vipper pilen mod angrebskøb i begge topklubber til sommer, uanset hvem der vinder.

Roony Bardghji har en stor fremtid foran sig.

Og der er nok på spil med denne uges udelukkelse af russiske hold i næste sæsons Europa-turneringer.

Det giver mesterholdet fra Danmark adgang til Champions Leagues playoffrunde, og skulle man tabe der, er man med i lodtrækningen til Europa League-gruppespillet, om man så har tabt samlet med 0-11 til et drabeligt mesterhold fra en af de større ligaer.

Så meget desto mere frustrerende må det være at se, hvor svært det er at score mål for tiden.

Der venter nye udskiftninger til sommer, hvor der i FC Midtjylland skal træffes beslutninger om Marronys fremtid og nok også spillere som Pione Sisto og Luca Pfeiffer, og i FC København om Khouma Babacar, Nicolai Jørgensen, Mamoudou Karamoko og om hvorvidt man har den rette afløser for Jonas Wind eller ej.

Indtil da må man klare sig med de spillere, man har, og lur mig, om ikke der venter pointtab for begge guldkandidater, eksempelvis mod Silkeborg, der lige nu er ligaens bedst spillende hold med en giftig måltrio fundet på bænken i Århus, i Roskilde og egen ungdomsafdeling.

HUSK TIPSBLADET SAMMEN MED EKSTRA BLADET HVER FREDAG!