Video : Tipsbladet
Superliga

Trods fiasko: Giv PC 200 mio i stedet for tæsk

Det er en fiasko af rang for FC København at misse guldet trods Superligaens største spillerbudget, men det bør bare få FCK's ledelse og ejerkreds til at give Peter 'PC' Christiansen flere penge til sommer.

ÅRHUS (Tipsbladet): Den kamp, vi så her i Århus tirsdag aften, sagde det jo meget godt.

Et hurtigt 1-0-mål efter et flot Elias Achouri-indlæg (14. assist i ligaen i 2023/24), en drømmeposition mod et AGF-mandskab uden noget som helst at spille for i tabellen – og så lukker man dem ind i kampen.

1-1-målet, hvor bolden gik ping-pong med afretninger på Kevin Diks og Mikael Anderson, var eksemplet på FC Københavns tendens til uforklarligt og dårligt uheld, ved 2-1-målet var ingen i nærheden af Mads Emil Madsen, da han flot klappede bolden ind fra kanten af feltet med sit gode venstre ben.

FC København har haft det med at tabe eller komme bagud i kampe, hvor man ikke bør komme i problemer, og man savner, i bagklogskabens klare lys men som vi også skrev sidste sommer, en ekstra central midtbanespiller og midtstopper.

22 (ved 3-1 i pausen) indkasserede mål i 2024 lyder ikke meget bedre af, at Manchester City stod for seks af dem, og der er virkelig noget for FC København at rette op efter sensationelle ni nederlag i 31 ligakampe.

Her er et velment råd – stik sportsdirektør Peter Christiansen 200 millioner kroner til nye spillere i stedet for at give ham verbale tæsk og alverdens bebrejdelser for, at FC København efter på flere måder at have handlet relativt mådeholdent på transfermarkedet ikke vinder det tredje mesterskab i træk.

Det giver mening!
Selvfølgelig skal Superliga-sæsonen dissekeres, for det er for ringe at tabe de kampe og falde i de huller, som man gjorde i Århus tirsdag aften og også drattede i mod Silkeborg og Viborg tilbage i efteråret. Det nytter heller ikke kun at stirre på Superligaens klart højeste Expected Goals og slå ud med armene og kalde alt for uheld – der er en grund til, Brøndby IF igen og igen vinder kampe med Nicolai Vallys, Yuito Suzuki og Daniel Wass i styrende roller.

Og det er selvfølgelig ikke nu, nogen har lyst til at høre det, bare sav mig over på X for det.

Men det er faktisk i denne situation, ejerne og ledelsen skal stå ved sportsdirektør Peter Christiansen og cheftræner Jacob Neestrup og give 'PC' en ordentlig pose millioner til at hente spillere for til sommer.

Det hurtige regnestykke:
* En ny klassemålmand.
* To backs, den ene af høj karat, hvis Elias Jelert bliver solgt.
* En eller to midtstoppere.
* En central midtbanespiller fra højeste hylde.
* Måske en topangriber og i hvert fald en forward/kanttype.

Det bliver nemt 150-200 millioner kroner, hvis der også skal lidt signon-fees og agenthonorarer til (og det skal der), og det er overhovedet ikke vanvittigt eller sindssygt eller fuldstændig med rumraket til månen.

Derimod er det bare det beløb, FC Midtjylland betalte alene i transferbetalinger for nye spillere i kalenderåret 2023, og så kan FC København selvfølgelig også efter to gange Champions League i streg, et stort salg af Kamil Grabara og måske også millioner i kassen fra Elias Jelert.

Spørg de andre
Ja, det er et skuffende slutspil, FC København her ender med, og som kan blive ekstremt kostbart, hvis man taber til FC Nordsjælland og dermed helt glipper Europa.

Men prøv at spørg Club Brugge, Basel og adskillige andre klubber, der har været i situationer, der lignede FC Københavns her i 2024, om det er let at gå videre i Champions League fra en mellemliga, forsvare det nationale mesterskab fra alle hyænerne, og om løsningen så er en hestekur med besparelser og skæld ud og defensiv adfærd.

Så ja, FC København, Neestrup, spillerne og 'PC' skal selvfølgelig have hård kritik og de verbale tæsk (men hold nu tonen ordentlig), der hører sig til en stor skuffelse som den her.

Men Brøndby IF, FC Midtjylland og FC Nordsjælland kommer ikke til at være forsigtige og mådeholdne til sommer – de kommer til at smadre igennem på transfermarkedet, og det bør FC København og klubbens beslutningstagere også, om ikke andet så for at beskytte investeringen, nu FCK har spillet sig så højt op i Europa.

Så frem med pengepungen, hvis I mener det alvorligt, også til ting uden for spilletruppen, der hverken er sexede eller synlige men til gengæld fungerer i den revanche, FC København pinedød, indiskutabelt og uden 'men'er' skal have i næste sæson.