Video : Tipsbladet
Generelle

- Vil klinge hult, hvis jeg forsvarede ham, men...

Han er en karakter i Superligaen. På godt og ondt. i Vejle elsker de ham, mens de i andre klubber er trætte af ham. Hvordan har Vejle-fan Benjamin Nielsen det egentlig med Raul Albentosa? Det svarer han på her.

Hvordan har du det med Raul Albentosa?
- Albentosa er for mig en kultfigur og kulturbærer i Vejle Boldklub og en spiller, som man vil huske i mange år frem. Der var ingen tvivl, da jeg i sommer fik hans navn og nummer bag på min nye VB-trøje, at det skulle være ham.

- Jeg synes han er en fed type, som bidrager positivt til en alt for firkantet fodboldverden. Hans hjemmebanedebut i en vanvittig 3-2 sejr mod AGF er en af mine bedste oplevelser på Vejle Stadion, og det vil nok også være den kamp, jeg nok vil huske ham for, når han engang forlader klubben. Den fede jubelscene ved målet og i den kamp i øvrigt helt berettigede "jeg-ejer-banen"-attitude ved assisten til det afgørende mål.

- Det var en dejlig dag på arbejde i Aarhus mandagen efter.

- Så skal det også lige nævnes, at det selvfølgelig betyder ekstra meget, når man som spiller vælger at tage med ned i 1. division og blive i klubben efter nedrykning, selv om han har børn og kone i den anden ende af Europa og nok også er for stor til den liga. Det giver kæmpe plus points. Det tror jeg godt, jeg kan sige på vegne af alle Vejle Boldklub-fans.

- Når det så er sagt, så er han da uden tvivl en af de karakterer, som du vil elske på dit hold, men hade på modstanderens. Kamil Grabara, Nikolai Poulsen, Viktor Fischer osv., er andre eksempler på det. Men det vidner også om, at han har en knap så kønnere side, som jeg helt ærligt gerne så ham foruden.

- Man skal godt nok være forblændet af den røde farve, hvis man synes, det er helt legit, hver gang han falder til jorden, og jeg vil da også selv hade det, hvis jeg var modstanderen.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

Hvad betyder han for Vejle Boldklub?
- Det er ikke, fordi hans spilmæssige fravær vil være en katastrofe, da der er andre, der har været vigtigere i denne sæson, og vi er dækket godt ind på positionen. Men når man både er kulturbærer, anfører og har den centrale plads i et fem mands-forsvar, så er der ingen tvivl om, at man er en af de vigtige spillere.

- Det skal heller ikke undre mig, at han er de ledende skikkelser i omklædningsrummet. "El Jefe", altså chefen, kaldes han. På banen er han det i hvert fald. Det er der ingen tvivl om, som hans arme konstant svinger dirigerende rundt. Hans erfaring fra La Liga er heller ikke ligegyldig, og det er jeg også sikker på, at en ung spiller som Oliver Provstgaard nyder godt af. Man kan sige, at jeg hellere vil have ham end ikke have ham i klubben.

- Så lever jeg gerne med, at andre holds fans synes han er træls, og at han hiver en karantænedag i ny og næ.

Hvad tænker du om, at mange synes, han er overdramatisk?
- Man skal godt nok være forblændet af den røde farve, hvis man synes, det er helt legit, hver gang han falder til jorden, og jeg vil da også selv hade det, hvis jeg var modstanderen. Så jeg forstår da godt, at det er, hvad folk tænker.

- Derfor ville det klinge hult, hvis jeg forsvarede ham. Jeg synes heller ikke, at det er god reklame for de unge, der mange ser ham som et idol og nok også efterligner det, han gør. Det kan godt være, at der bliver set mindre ilde på det under sydlige himmelstrøg. Og fair nok. Det er et spørgsmål om kultur. Men derfor skal det ikke bifaldes. Det gælder uanset om du så hed Neymar, Carlgren eller Isaksen.

Filmer Raul Albentosa?
- Han har mange videoer på sin Instagram, men jeg ved ikke om han filmer mere end gennemsnittet. Det ligner, han har filmet sin familie på et af hans posts, men på træningsvideoerne er der tydeligt en anden, der filmer ham...

Hvad tænker du om situationen med Mikael Anderson?
- Dommeren laver en fejl i en kamp, der er svær at dømme. Igen kan jeg kun sætte mig i modstanderens sted og konkludere, at jeg selv ville hade en reaktion som Albentosas, hvis det var mig. Det er højst sandsynligt det, der fremtvinger advarslen, og sådan skal det ikke være. Jeg synes det er fair, hvis AGF får medhold i deres appel (det fik AGF torsdag, red.).

- Ikke at jeg sympatiserer med AGF's fans. Det tror jeg, de er gode nok til selv at gøre.

Skriv til Benjamin Nielsen på FanklubbenVB@tipsbladet.dk