• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Rasmus Thelander har imponeret Roda under 10 dages prøvetræning. Det lugter af et sommerskifte, og AB får over to millioner kroner, hvis handlen går igennem.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Egentlig ønskede AB at forlænge sin kontrakt med Rasmus Thelander, der udløber til sommer, men den 20-årige forsvarsspiller har imponeret under et 10 dage langt prøveophold i hollandske Roda.

Derfor kan Thelander snart være fortid i AB. Klubbens tekniske direktør Gerard Wielaert udtalte sig mandag meget positivt om mulighederne for at skrive kontrakt med AB-spilleren. Siden spillede han 90 minutter og scorede i en træningskamp, som han og holdkammeraterne vandt med 4-0.

- Vores udgangspunkt er stadig, at vi som minimum beholder ham til sommer, om han kan blive her længere, handler om det videre forløb i blandt andet det her. Roda synes, Rasmus har gjort det godt, og vi forlængede jo også prøvetræningen fra en uge til 10 dage, så de kunne se ham i træningskampen tirsdag. De er ikke blevet konkrete endnu, og de skal nok lige evaluere lidt mere på hans prøvetræning, og så kommer de formentlig med en tilbagemelding, siger AB-sportschef John Møller til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Roda overvejer Thelander-køb

Allerede inden Thelander tog til Holland, aftalte Roda og AB betingelserne for en aftale gældende fra sommer. AB har krav på kompensation for udvikling af spillere, selv om hans kontrakt udløber.

- Vi gjorde hinanden en tjeneste, inden Rasmus tog derned, ved at aftale rammerne for, hvordan aftalen skal se ud, hvis de ønsker at tilknytte ham. Hvis man ser på FIFA's regelsæt for uddannelseskompensation, så har vi krav på et beløb på den gode side af 300.000 euro (2,2 millioner kroner red.). Derudover kan man jo aftale yderligere, uden at jeg ønsker at gå i detaljer omkring det, siger han.

John Møller slår desuden fast, at klubberne ikke har diskuteret et januar-skifte for Rasmus Thelander, og at alle parter ser ud til at være indstillede på, at han bliver i AB resten af sæsonen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus