1. division

AC Horsens er tilbage i Superligaen efter storsejr

Med en sikker sejr på 4-0 ude mod Fredericia kan AC Horsens atter kalde sig superligaklub.

Efter kun en enkelt sæson på næsthøjeste niveau er fodboldklubben AC Horsens atter at finde i 3F Superligaen, når næste sæson indledes efter sommerferien.

Det står klart, efter at holdet på overbevisende manér slog FC Fredericia på Monjasa Park med 4-0 og derfor ikke længere kan indhentes af FC Helsingør.

Oprykningen kom i hus på baggrund af et flot forår, hvor østjyderne har hentet 23 point ud af 27 mulige og været ubesejret i oprykningsspillet.

Mandag aften var ingen undtagelse for succesen, hvor to scoringer midt i første halvleg grundlagde en stensikker sejr for Horsens.

I sidste runde af 1. division skal Horsens i aktion mod Hvidovre, mens FC Fredericia møder Lyngby, der også sikrede sig oprykning mandag.

Spillet bølgede frem og tilbage i begyndelsen af kampen i Fredericia, hvor begge hold kom frem til flere fine forsøg.

Som opgøret skred frem, trykkede Horsens dog på, og det resulterede i to hurtige scoringer efterfulgt af hinanden.

Først skød kantspilleren Lirim Qamili bolden i mål efter et forsvarskoks i det 23. minut, og så fordoblede midtbanespilleren Moses Opondo føringen fire minutter senere.

Lirim Qamili kom igen på måltavlen, da han et minut inde i anden halvleg gjorde det til 3-0 på et skud til det lange hjørne.

Målet punkterede Fredericia for en stund, men mod slutningen af kampen pressede holdet på for en reducering. Den kom dog aldrig.

I stedet blev det til endnu en Horsens-scoring, da angriberen Anders Jacobsen elegant loppede bolden i mål til slutstillingen 4-0.