Video : Tipsbladet
1. division

AC Horsens leverer overskud: Har store planer

AC Horsens er klar til at tage næste skridt, lyder det nu.

Når AC Horsens ser tilbage på 2023, så har det ikke været det fedeste år på banen. I foråret rykkede østjyderne ud af Superligaen, og i løbet af efteråret spillede man sig langt fra muligheden for at rykke op igen.

De kan dog glæde sig over, at økonomien stadig er i orden. Det viser sig nemlig, at de kan præsentere et overskud på knap fire millioner kroner. Det melder klubben ud på dens hjemmeside.

- Årets økonomiske resultat er tilfredsstillende og som forventet. AC Horsens er som fodboldklub meget afhængig af sine sportslige resultater. En nedrykning som vi oplevede i sæsonen vil på trods af faldskærmmidler og andre ting altid koste på økonomien. I en fodboldklub som AC Horsens, vil de sportslige resultater altid have stor betydning for vurderingen af et regnskabsår, skriver de og fortsætter:

- Konkurrencesituationen i Danmark er voldsom, og i AC Horsens var vi meget bevidste om, hvad der skulle til for at skabe et mere modstandsdygtigt superligahold. Reelt handler det om ressourcer og dermed om penge, lyder det fra klubben.

Det er der også på vej. De har allerede takket ja til muligheden for at få amerikanske Carlisle Capital ind. De har endvidere planer om at investere 'massivt'.

- AC Horsens er en sund og veldrevet fodboldklub med en stærk organisation og dygtige folk, og vi er nu klar til i fællesskab at tage de næste skridt, så vi kan udvikle klubben yderligere, siger bestyrelsesformand Bill Binnie.

Klubben har desuden udsigt til at få Brøndbys assistenttræner Martin Retov ind som cheftræner fra næste sæson.

I denne sæson skal de dog have overstået det nedrykningsspil, som de er en del af i 1. division. Her har de dog 11 point ned til nedrykningsstregen.