Video : Tipsbladet
1. division

Amerikansk ejerskab på vej ud af Esbjerg fB

Efter tre år med amerikanske ejere kan EfB nu komme tilbage på lokale hænder.

Pacific Media Group og Esbjerg fB har ikke været noget godt match. 

Rødglødende fans i EfB har over de seneste tre år skreget efter forandring. Nærmere betegnet, de har skreget efter at klubben bliver drevet af lokalt ejerskab. 

Klistermærker med  "PMG OUT" præger lygtepælene overalt i bybilledet, og på Blue Water Arena har fansene vist deres store utilfredshed med de amerikanske ejere weekend efter weekend.

Nu virker deres bønner endelig til at blive hørt. Fremtrædende lokale erhversfolk i byen har siden i sommer arbejdet på at de udenlandske ejere skal ud af EfB, så klubben kommer tilbage på lokale hænder. 

Esbjerg fB's eksistens har i den seneste stykke tid været usikker, og derfor vil formand i Hoffmann Esbjerg Holding A/S, Henry Heiberg, indkalde til en generalforsamling, hvor en plan vil blive fremlagt.

-  Dette handler om EfB’s overlevelse, og det første skridt er at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor vores plan om at tilføre klubben 50 mio. kr. over tre år vil blive forelagt, lyder det fra Henry Heiberg. 

Henry Heiberg ved da godt, at der ikke er nogen garanti for at amerikanerne vil acceptere denne plan. I dette tilfælde vil styregruppen indstille til EfB Elites bestyrelse, at man lader selskabet gå til rekonstruktion i skifteretten, lyder i en pressemeddelse udstedt fra journalist Frede Madsen på vegne af lokale investorer. 

Ifølge Henry Heiberg selv har bekendtskabet med amerikanerne da heller ikke været nogen udpræget succes, og derfor skal der nu andre kræfter til.

- Jeg tror, erfaringen med det amerikanske ejerskab og den amerikanske ledelse holder stærke lokale kræfter tilbage med hensyn til at støtte EfB, herunder store virksomheder og formueselskaber, så det forhold må ændres. 

Esbjerg fB fører i øjeblikket 2.division med 11 point ned til nærmeste forfølger fra FC Roskilde.