• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kristian Porse

Dansk klub vinder kampen om ombejlet stortalent

Foto: AC Horsens

Det 17-årige stortalent har valgt at skrive kontrakt med en dansk klub.

Af Kristian Porse

AC Horsens har sikret det 17-årige stortalent Jashar Beluli, der kommer til klubben, efter han har fået ophævet sin aftale med Vejle Boldklub.

Det bekræfter AC Horsens i en pressemeddelelse fredag. 

Her skriver klubben, at man har været i tæt dialog med stortalentet, der også havde interesse fra en række andre danske klubber samt udlandet. 

Sports- og talentchef i AC Horsens Niels Erik Søndergård fortæller, at han er yderst tilfreds med at kunne tilføje Beluli til klubben.

- Når vi henter spillere ind udefra i den alder, så er det afstemt med den sportslige sektor, og Jashar Beluli er allerede dygtig nu, men vi har også købt ind på hans potentiale. Jens Berthel Askou har set en del video med ham og også deltaget i de samtaler, vi har haft med familien, og der er ingen tvivl om, at vi ser Beluli som en potentiel førsteholdsspiller. Det er ingen hemmelighed, at der har været massiv interesse for Jashar Beluli fra danske topklubber og udlandet, men vi har hele tiden haft en tæt dialog med familien, og vi er glade for, at Jashar Beluli finder vores projekt så spændende, at han vil være en del af vores akademi, siger han. 

Samtidig sætter også klubbens Head of Coaching Claus Troelsen et par ord på, hvad det er for en spiller, man har hentet i Jasher Beluli. 

- Jashar Beluli er et kæmpe talent, der primært spiller 9’er-positionen, og vi ser det som en kæmpe scoop, at han skifter til AC Horsens. Han har en fysisk god statur, et teknisk godt niveau og et fremragende venstreben. Han er en målscorertype, der er i boksen, opsnuser chancer og sparker dem i kassen. 19 mål i U17 Ligaen og tre mål i U19 Ligaen taler sit tydelige sprog om, at han ved, hvor målet står. Men vi skal sammen med Jashar Beluli arbejde på at gøre ham endnu bedre, og det skal blandt andet ske ved, at han træder ind i vores transitionsgruppe og skal træne kontinuerligt med førsteholdstruppen og spille reserveligakampe, siger han. 

Som Niels Erik Søndergård fortæller, var der heftig kamp om Belulis underskrift. Det fortæller hovedpersonen også selv, og samtidig forklarer han, hvorfor valget faldte på Horsens. 

- Efter min ophævelse af kontrakten med Vejle Boldklub fik jeg hurtigt masser af tilbud fra topklubberne i Danmark, og der har også været udenlandsk interesse. Mens jeg var i dialog med andre klubber og så deres setup, så snakkede vi også med Jens Berthel Askou, Niels Erik Søndergård og Claus Troelsen i AC Horsens, og det lød spændende. De har et godt setup og arbejder godt med drengene på og uden for banen, og som ung spiller har jeg en drøm om at nå hele vejen til førsteholdet. AC Horsens har et setup og et trænerteam, hvor min drøm kan gå i opfyldelse, og jeg vil anbefale AC Horsens til alle unge talenter, som spiller rundt om i Danmark. Min lillebror Jetmir er U17-spiller i AC Horsens, og han kommer altid glad hjem og fortæller positive ting om AC Horsens. Jeg glæder mig vildt meget til at blive en del af AC Horsens og træne med førsteholdet, og familien og jeg er meget glad for den beslutning, vi har truffet med en fremtid i AC Horsens, siger han. 

Jashar Beluli har skrevet kontrakt med AC Horsens frem til sommeren 2024. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020