• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Endnu et pokalchok? Næstved-boss vil slå AaB, som de slog AGF

Næstved BK har sendt to Superliga-nedrykkere og ét Superliga-hold ud af pokalturneringen i denne sæson. I aften venter AaB, og cheftræner Michael Hemmingsen vil kopiere opskriften, som førte til sejr over AGF.

Af Anders Dehn

Indtil holdene har været på banen, har vi kun papiret støtte os til, og her ser det ikke godt ud for Næstved BK, der møder AaB i pokalkvartfinalen. Holdet er fyldt med deltidsproffer, det rykkede først op i 1. division i sommer, og det har bare to gældende kamp i benene i 2019.

Omvendt er AaB fyldt med udlandsprofessionelle og tidligere landsholdsspillere, og klubben brugte i fjor 54 millioner kroner på løn og bonusser til sine ansatte, primært fodboldspillere. Næstved brugte 3,8.

Læs også: AaB-anfører vil revanchere pokalskuffelse fra i fjor

Men 1. divisionsholdet har stået over for fuldtidsproffer før og vundet. Det er allerede sket tre gange i denne sæsons udgave af Sydbank Pokalen: de to Superliga-nedrykkere FC Helsingør og Silkeborg IF samt AGF, der sidste år brugte endnu flere penge på at aflønne sine ansatte end AaB.

Så det kan lade sig gøre, ved Næstved, og det skal holdet udnytte i aften.

Læs også: AaB må undvære fem spillere i pokalkvartfinale

- Vi kan prøve, ligesom vi gjorde mod AGF, at putte den bedste udgave af os selv ind i kampen. Jeg synes, at vi i hvert fald har noget erfaring med fra AGF-kampen, hvor det gik rigtig godt, siger cheftræner Michael Hemmingsen til Ritzau.

Aftenens kamp er den sidste kvartfinale i denne sæson. OB, Brøndby IF og FC Midtjylland er allerede klar til semifinalerne. Der er kickoff fra Næstved klokken 18.

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus