• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Oliver Okstrøm

Forlader Helsingør for anden gang på under et år

Foto: Getty Images

Janus Kyhls rolle som sportsdirektør er der alligevel ikke råd til i Helsingør.

Af Oliver Okstrøm

Tilbage i maj 2022 forlod Janus Kyhl 1. divisionsklubben FC Helsingør, hvorefter han i august vendte tilbage til klubben igen. Nu forlader den nu tidligere sportsdirektør klubben igen mindre end et år efter første gang.

Det oplyser klubben på dens hjemmeside.

Her bliver det forklaret, at afgangen skyldes en omstrukturering i klubben i forbindelse med en tilpasning af en ny økonomisk virkelighed. Janus Kyhl slår nu fast, at det handler om at have råd til en i person i den rolle.

- Jeg blev i august måned overtalt til at gå ind og tage en tørn i forbindelse med det nye ejerskab, og det har været en stor tilfredsstillelse at se klubbens ejerskab komme på lokale hænder. Nu er der kommet rigtigt godt gang i transitionen til en ny virkelighed, men vi må også erkende at klubben står overfor nogle økonomiske begrænsninger, siger han og fortsætter:

- Jeg har haft nogle gode samtaler med Bo Bay Hougaard, og det står klart at klubben i dens nuværende situation, ikke har råd til at have en fuldtids sportsdirektør, og derfor giver det også god mening, at min tid i klubben slutter her, lyder det fra Kyhl.

Han slår desuden fast, at det var en fornøjelse at være tilbage i Helsingør, og at han håber på, at FC Helsingør fortsat vil have fokus på at skabe en lokal forankring og et tæt bånd mellem akademi og førstehold.

Kyhl blev i første omgang ansat som direktør, og i december blev han flyttet over som sportsdirektør, som det altså har vist sig, at der ikke var råd til.

Det var der heller ikke i september, da man tog afsked med Ole Nielsen i stillingen. Læs mere om det her.