Foto: Imago Images
1. division

Fra AC Milan til Sønderjyske: Godt for mig

Lukas Björklund sætter ord på sin første tid i Sønderjyske.

Sønderjyske hentede inden sidste sæson den unge svensker Lukas Björklund i mægtige AC Milan, og den offensive midtbanespiller gjorde en fin figur i sin første sæson i Haderslev-klubben.

I denne sæson er der imidlertid ikke blevet til et eneste minut grundet en knæskade, men om få dage er 19-årige Björklund tilbage, og han er spændt på at spille igen.

- Ekstremt veloplagt. Jeg har ventet længe nu, og især når det er gået så godt, som det har gjort for holdet. Jeg vil gerne være med til at nå klubbens mål, så jeg glæder mig rigtig meget, siger han til Fotbollskanalen.

Björklund optrådte i sidste sæson 24 gange for Sønderjyske og er glad for, han dengang tog skridtet til den danske NordicBet Liga.

- Jeg ville tage denne chance for at spille seniorfodbold og prøve det af. Sønderjyske var også lige rykket ud af den bedste række og havde et mål om oprykning, og jeg vil gerne spille i den bedste danske liga.

- Jeg har nu fået en masse erfaring med ved at spille i den næstbedste række, hvilket ikke har været dårligt for mig. Det har været godt for mig at spille mod mænd. Jeg har ikke kunnet spille i denne sæson, men jeg nyder det meget her, da det er et fantastisk hold, og samtidig fungerer holdet rigtig godt sammen.

Selvom det aldrig blev til et gennembrud i AC Milan, fortryder han dog ikke sit skifte til den italienske gigant.

- Jeg fortryder det ikke, da jeg har lært meget af det. Det var op og ned, men jeg har lært utrolig meget. Jeg ville måske ikke have været her nu uden at have spillet der. Det er bestemt noget, jeg ser, at jeg er vokset som person og har lært ekstremt meget af.

Sønderjyske har papir på Lukas Björklund indtil sommeren 2025.