• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Hollænder tager over for fyret Esbjerg-træner - spanier ny assistent

Hollænder tager over for fyret Esbjerg-træner - spanier ny assistent
Foto: EfB

John Lammers er ny cheftræner i Esbjerg fB. Han er netop blevet præsenteret, efter Lars "Lungi" Sørensen blev fyret tidligere.

Af Anders Dehn

Den 53-årige hollænder John Lammers overtager cheftrænerposten i Esbjerg fB, der for kort tid siden fyrede Lars "Lungi" Sørensen. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Han kommer direkte fra en stilling i den hollandske klub Vitesses talentsektor, og han kender sportsdirektør Ted van Leeuwen særdeles godt. De har arbejdet sammen før og har været hinandens bekendte i 25 år.

- Det første mål i Esbjerg er at komme tilbage til det højeste niveau i dansk klubfodbold, og det hænger snævert sammen med at udvikle unge spillere og skabe et godt team. Jeg er overbevist om, at det vil passe mig fint at komme til Esbjerg og arbejde med at skabe kvalitet i en stab, et team og den individuelle spiller, siger John Lammers.

Lammers får sin assistent Gonzalo Garcia Garcia, der netop har afsluttet sin aktive karriere. Spanieren får ansvar for individuel træning af spillere.

Den nye trænerduo får rosende ord med på vejen fra sportsdirektør van Leeuwen.

- John Lammers er kendt og respekteret for sine evner til at udvikle unge spillere, men hans vigtigste opgave på kort sigt er at føre EfB tilbage til Superligaen. Gonzalo Garcia Garcia er et helt andet sted i sin karriere, han har lige afsluttet tiden som aktiv, han var en dygtig fodboldspiller med en meget fin teknik, og han er en vinder. Tilsammen vil de to sammen med nuværende assistenttræner Jens Letort være en rigtig god kombination, siger han. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus