• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Jacob Schoop er ny anfører i Vejle

Jacob Schoop er ny anfører i Vejle
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forud for weekendens sæsonpremiere i 1. division har Vejle Boldklub udnævnt ny anfører. Valget af faldet på 28-årige Jacob Schoop.

Af Anders Dehn

Når Vejle Boldklub på søndag åbner sæsonen med en udekamp mod HB Køge, sidder anførerbindet på en ny arm. Jacob Schoop er således blevet udnævnt til kaptajn for den traditionsrige 1. divisionsklub. 

28-årige Schoop kom til Vejle sidste sommer og havde egentlig muligheden for at komme væk efter denne sæson. I hans kontrakt var et smuthul, så han kunne skifte transferfrit, fordi klubben ikke rykkede op i Superligaen, men den tidligere OB'er har altså valgt at blive og forsøge at spille VB tilbage i landets bedste række. 

Læs også: Vejle-profil har smuthul i kontrakten: Kan forlade klubben før tid

Det seneste år har Vejle oplevet usædvanlig stor udskiftning i truppen, efter gruppen af udenlandske investorer indtog Nørreskoven. Meget er blevet sagt og skrevet om det udenlandske præg, der også forplanter sig i truppen, men det er ikke det vigtige, mener den nye anfører.

- Der er skiftet en del ud i truppen siden sidste sæson. For mig handler det ikke om danskere og udlændinge. Det handler om typer. Se en spiller som Ylber Ramadani. Han er en type, vi har savnet, og han spiller med stort ansvar. Det samme gælder mange af de andre, vi har fået, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Læs også: Vejle-formand stopper efter et år: Klubejeren Zolotko tager over

Midtbanemanden Ramadani er langt fra den eneste forstærkning i Vejle denne sommer. Blandt andre Skive IK's Rasmus Lauritsen, U21-målmanden Thomas Hagelskjær og SønderjyskE-profilen Nicolaj Thomsen er også kommet til.

Med de forstærkninger forudser Schoop, at Vejle kommer til at blande sig i kampen om oprykning.

- Jeg trives fint i VB, og jeg er sikker på, at vi kommer med i toppen. Mit bud er VB, Viborg og Esbjerg på de tre øverste pladser, men HB Køge og Fremad Amager er farlige konkurrenter, siger han.

Schoop har kontrakt med Vejle frem til sommeren 2019, men kan komme ud af aftalen, hvis holdet ikke rykker op i den sæson, der altså begynder på søndag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus