• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Pelle Kirchner

Klager til DBU: EfB kræver kompensation

Foto: Getty Images

Esbjerg fB blev på falsk grundlag idømt en straf på blandt andet 75.000 kroner og et tilskuerforbud i forbindelse med en kamp mod Fremad Amager tilbage i august. Nu har de fået medhold fra DIF i sagen, men kræver en økonomisk kompensation af DBU.

Af Pelle Kirchner

Esbjerg fB vandt den 17.juli med 2-1 i sæsonens sidste kamp i 2.division mod Kolding. Sejren var dog forgæves. 

De tre point var ikke nok til at rykke op i NordicBet Ligaen, og det resulterede i fanuroligheder fra de medrejsende vestjyder, der kastede romerlys og pyroteknik ind på banen. 

Og det fik konsekvenser.

DBU idømte EfB en straf på 75.000 kroner, vestjyderne blev fratrukket tre point, og man skulle spille for tomme tribuner i næste hjemmekamp mod Fremad Amager. 

EfB valgte herefter ad to omgange at anke sagen - men uden held. 

De hårdtprøvede vestjyder opgav dog ikke op uden kamp. Derfor tog de sagen videre til Danmarks Idrætsforbund (DIF). Og her fik de endelig medhold.  

- DBU havde dømt os efter en paragraf, der ikke gjaldt for 2.division. Man har ikke et objektivt udebaneansvar i 2.division. Så vi har vundet ankesagen i DIF, fortæller administrerende direktør i EfB, Jens Hammer Sørensen.

Straffen er da også blevet annulleret.

-  Vi fik de tre point tilbage og vi skulle ikke betale de 75.000 kroner, forklarear Jens Hammer Sørensen.

Alligevel er der noget, som parterne strides om.

- Vi skulle ikke have haft en dom, der hed, at vi skulle afvikle en fodboldkamp uden tilskuere. Det har vi rettens ord for. Man kan sammenligne det med, at man sætter nogen i fængsel, og så finder man ud af, at det skulle de ikke have været alligevel, forklarer direktørn. 

EfB har derfor klaget til DBU, da de ønsker at få en kompensation for de tabte tilskuerindtægter i forbindelse med kampen mod Fremad Amager, der uretmæssigt blev spillet for tomme tribuner den 13.august. 

- Vi er i dialog med DBU, hvor vi siger, at vi har afviklet en fodboldkamp uden tilskuere. Hvad gør vi ved det?, siger Jens Hammer Sørensen til Tipsbladet.

Det er altså der, sagen lige nu ligger. 

Tipsbladet ville også gerne have hørt DBU, hvordan unionen stiller sig over for Esbjergs krav om kompensation, men kommunikationschef Jakob Høyer fortæller, at man ikke ønsker at udtale sig.