• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Klubejer varslede lukning: Nu reagerer profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vendsyssel FF's står på spil i foråret, sagde ejeren. Spillerne prøver at lukke den del ude.

Af Anders Dehn

Det var en hård udmelding, som Vendsyssel FF's ejerkreds kom med inden forårssæsonen. Hvis ikke holdet begyndte at vinde, kunne klubben ende med at forsvinde.

Den var, skrev Nordjyske, truet på sin eksistens.

- I 2. division får du næsten ingen tv-penge, og det ville betyde, at vi overvejende skulle finansiere klubben ud af vores egen lomme. For at være ærlig driver vi en forretning, så selvom vi er meget passionerede omkring fodbolden, har vi ikke tænkt os bare at betale hele gildet for underholdningens skyld.

- Så kunne vi meget vel blive tvunget til at tage konsekvensen - af hensyn til vores samlede alliance, som inkluderer vores klubber i Østrig og Frankrig - og skære det svage led i økosystemet fra, sagde Ahmet Schaefer, der repræsenterer klubejerne Core Sports Capital, til avisen.

Dem, der skal sørge for, at det ikke sker, er spillerne. De forsøger efter bedste evne at holde fokus på det, de kan påvirke: spillet inden for kridtstregerne.

- Det bekymrer vi os ikke om. Som spillere har vi udelukkende fokus på, hvordan det går inde på banen, siger profil Jakob Hjorth til ligeher.nu.

Vendsyssel FF lå før forårssæsonen på 10. pladsen i 1. division og dermed tæt på de to sidste pladser, der betyder nedrykning. Holdet índledte endda med at møde rækkens to tophold, Esbjerg fB og Viborg FF, i de to første runder. Det kastede ét point af sig.

Samtidig har førsteholdet været hårdt ramt af coronavirus. Det kan man læse mere om her.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus