Video : Tipsbladet
1. division

På prøve: Esbjerg tester to tidligere Superliga-spillere

Tobias Salquist og Christian Køhler træner i øjeblikket med i Esbjerg fB. De har en fortid i henholdsvis Silkeborg IF samt FC Nordsjælland og FC Helsingør.

Esbjerg fB rykkede i sommer ned i NordicBet Ligaen, men klubben vil meget gerne tilbage i Superligaen hurtigst muligt. Til det formål skal holdet forstærkes, og det kan det blive i form af to tidligere Superliga-spillere.

Klubben skriver på sin hjemmeside, at den i de kommende dage har Tobias Salquist og Christian Køhler til prøvetræning. De skal vise sig frem for cheftræner Olafur Kristjansson og overbevise om, at de skal have en kontrakt.

Læs også:Ankersen og EfB kørte fynboer rundt og storsejrede i pokalturneringen

Salquist spiller i øjeblikket i norske Lillestrøm SK, som rykkede ud af Eliteserien i fjor. Tidligere spillede han i Silkeborg IF og var blandt andet med, da EfB slog SIF i playoffkampen om en plads i Superligaen i 2018. 25-årige Salquist har også et kort ophold i belgiske Waasland-Beveren bag sig.

Køhler er på kontrakt i Trelleborgs FF, der spiller i Superettan, Sveriges næstbedste række. Han har tidligere spillet Superliga med både FC Nordsjælland og FC Helsingør.

Læs også:Tidligere SIF-spiller om nedrykning i Norge: Har selv skabt situationen

Hvis de to udlandsproffer får kontrakt i Esbjerg, bliver de sommerens tredje og fjerde forstærkninger. Klubben har allerede hentet den islandske angriber Andri Runar Bjarnason og Jakob Ankersen.

Sæsonen i NordicBet Ligaen begynder i næste uge. For EfB's vedkommende betyder det en udekamp mod Skive IK lørdag den 12. september.

Læs også:Dansker i Norge: Er i dialog med sin agent om fremtiden

Læs også:Tidligere Silkeborg-stopper: Vil tjene så mange penge som muligt

Læs også:Lillestrøm-dansker i chok efter nedrykning: Man husker det her om 100 år