• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Roskilde-topscorer med udløb: Der har været henvendelser fra Superligaen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Efter en god sæson i FC Roskilde er der interesse i den unge offensivspiller fra Superligaen.

Af Victor Risager

Til sommer kan Younes Bakiz måske tage skridtet fra NordicBet Ligaen til Superligaen.

Den 21-årige offensivspiller har været en profil i FC Roskilde, hvor han i denne sæson har leveret seks mål på 18 kampe i NordicBet Ligaen og dermed er holdets topscorer i rækken. Og det er ikke gået ubemærket hen.

Denne sommer har Younes Bakiz nemlig kontraktudløb, og selvom fodbolden har ligget stille i store dele af foråret, har han modtaget en del henvendelser – blandt andet fra Superliga-klubber.

- Jeg har lidt at tænke over sammen med min agent. Der har været lidt forskellige henvendelser og ret mange i det seneste halve år. Der er noget, der er meget tættere på end andet, men der er ikke skrevet under på noget endnu, siger Younes Bakiz til tipsbladet.dk og fortsætter:

Læs også:Overblik: Så meget får NordicBet Liga-klubberne i lønkompensation

- Der har været henvendelser fra Superliga-klubber, men hvor jeg ender henne, ved jeg som sagt stadig ikke. Men det er klart, at det er et mål for mig at spille Superliga meget snart. Jeg synes, jeg har været god i den seneste halvanden sæson, så jeg føler, at jeg er klar og rustet til at spille Superligaen.

Allerede i vinter var der interesse for Bakiz, men dengang stod prisen i vejen. Det gør den nu ikke længere, da kontrakten udløber, og han derfor kan erhverves på en fri transfer.

I en tid, hvor coronakrisen har sat sit præg på flere klubbers økonomi, kan det måske ende med at være en fordel for den unge Roskilde-profil.

- I vinter ville jeg rigtig gerne prøve mig på et nyt niveau, og der var måske også en klub eller to, der var klar til at hente mig, men der skræmte transfersummen dem væk. For mit vedkommende tror jeg, at det er godt for mig at være at være kontaktløs. Der er måske nogle lidt større klubber, som ville gå efter dyrere spillere, men kan gå efter mig nu, fordi jeg er yngre og måske skal have lidt mindre i løn, siger Younes Bakiz.

Overvejer kort forlængelse i FC Roskilde
I første omgang skal Younes Bakiz dog træffe en beslutning, om han vil spille sæsonen færdig i FC Roskilde eller ej.

Efter en aftale mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen er alle spillere i Superligaen og NordicBet Ligaen blevet tilbudt en måneds forlængelse af deres respektive klubber, så spillerne ikke står uden kontrakt, før sæsonen er færdigspillet. 

- Vi er alle sammen blevet tilbudt den ekstra forlængelse, og der er mig og min agent ved at finde ud af, om det er noget, vi kommer til at takke ja til. Men som udgangspunkt er jeg positivt stemt ved at spille sæsonen færdig. Det er ærgerligt, hvis alle holdene mister halvdelen af deres spillere til de vigtigste kampe. Men man skal også tage stilling til, om det er godt for en selv, for hvad nu hvis man bliver skadet og så videre, siger Bakiz, der dog nyder at være tilbage på træningsbanen i Roskilde:

- Det er fantastisk at være tilbage. Jeg tror, at vi alle sammen har savnet det meget. For mit vedkommende har jeg aldrig haft en skade, der har holdt mig ude på noget tidspunkt i de seneste mange år, så det er første gang, jeg var så lang tid væk fra fodbolden. Man finder næsten glæden igen. Nogle gange glemmer man lidt at nyde det.

Bakiz og resten af FC Roskile-mandskabet skal i aktion i NordicBet Ligaen den 31. maj, hvor Nykøbing FC er modstanderen. Før det opgør er FC Roskilde på sidstepladsen i rækken med 16 point efter 20 spillerunder. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020